Porsche: două noi modele electrice până în 2022. Care vor fi acestea

Porsche a confirmat data de producție pentru următoarele sale două modele electrice. Sunteți pregătiți pentru primul SUV din gama Porsche?

Citește și:

Porsche 718 Cayman GT4: Cel mai tare Porsche nu e un 911!

Porsche Cayenne Turbo Coupé – Doar spatele contează

Peugeot 208 a bătut Porsche Taycan și Tesla Model 3 în drumul său către titlul „Mașina Anului 2020 în Europa’

Porsche Macan Turbo la testele Auto Bild România

Taycan a fost o foarte frumoasă (și puternică) demonstrație electrică din partea Porsche, dar nu și singura: producătorul de sportive din Stuttgart vrea să extindă gama de oferte electrice.

Un următor model, confirmat încă de la finalul lui 2018, este SUV-ul Macan. Acum știm și când anume va începe producția acestuia: sfârșitul lui 2022. Asta înseamnă că vom asista la debutul său pe piață cel mai devreme la finalul lui 2021, sau, cel mai probabil, în prima jumătate a lui 2022. Informația a venit Automobilwoche, care îl citează pe Michael Steiner, unul din membrii board-ului Porsche.

Macan electric va fi construit pe platforma PPE (Premium Platform Electric) pe care Porsche a dezvoltat-o în parteneriat cu Audi. Prin urmare, aceasta va fi împărțită între modelele (SUV, sedan etc.) celor doi producători.

Până la Macan electric însă, Porsche va mai lansa un model pe piață: versiunea Sport Turismo a lui Taycan. Acesta va fi prezentat până la finalul lui 2020.

 

Adaugă un comentariu