Porsche Macan facelift: Ce s-a schimbat la SUV-ul compact de la Porsche

vezi galeria foto

Porsche Macan a primit un facelift în această vară. SUV-ul compact de la Porsche nu s-a schimbat dramatic, însă are îmbunătățiri la aspectele care contează.


Porsche a doborât recordul absolut la Nurburgring cu 919 Evo

Cu peste 350.000 de unități vândute, SUV-ul compact de la Porsche nu avea nevoie de prea multe modificări pentru a fi atractiv. Chiar și așa, nemții i-au aplicat o parte frontală redesenată subtil, cu lumini de zi repoziționate și cu prize de aer regândite. Blocurile optice cu LED sunt acum dotare standard, în timp ce posteriorul are o nouă semnătură luminoasă.

Tot la exterior, Porsche are noi modele de jante, disponibile atât pe 20 de inchi, cât și pe 21 de inchi, iar caroseria poate fi vopsită în patru nuanțe noi. Acestea sunt Miami Blue (galeria foto), Crayon, Dolomite Silver Metallic și Mamba Green Metallic.


Surpriză – Porsche investeşte în compania croată Rimac

Interiorul are un ecran tactil cu diagonala de 11 inchi, cu patru mai mare decât modelul vechi, un nou volan și un sistem de aer condiționat cu sistem de purificare a aerului care intră în habitaclu. Parbrizul este încălzit, iar fantele de aerisire sunt repoziționate. Oficialii Porsche afirmă că noul Macan facelift este mai confortabil decât predecesorul său.

În materie de motorizări, cel mai accesibil Porsche încă își ține secrete schimbările. Însă sunt așteptate actualizări și acolo. Prima dintre acestea este reprezentată de alinierea la normele WLTP, dar și eliminarea din ofertă a motoarelor diesel. Nu sunt planificate variante hibride sau electrice, sau dacă sunt, acestea nu au fost anunțate de constructorul din Zuffenhausen.


Un nou record stabilit de Porsche pe Nurburgring

Până la lansarea lui 718 Boxster și 718 Cayman, SUV-ul compact de la Porsche era cel mai accesibil model din oferta acestui constructor. În prezent, varianta ante-facelift a lui Macan este la câteva zeci de euro distanță de 718 Boxster. Astăzi, Porsche 718 Cayman este cel mai accesibil produs din oferta mărcii germane, cu un preț de pornire de 57.467 euro cu TVA inclus pe piața din România. Evident, Cayman și Macan nu sunt comparabile decât din privința prețului, deoarece sunt două categorii diferite de vehicule și au un public țintă cu cerințe diferite.


Top 5 – modele Porsche cu cea mai rapidă acceleraţie

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE