Povestea celei mai celebre mașini ciuruite! Fordul V8, mașina modificată în care și-au găsit sfârșitul Bonnie și Clyde

Bonnie și Clyde a fost unul dintre cele mai cunoscute cupluri de tâlhari din Statele Unite ale Americii. Puțini știu că ei și-au găsit sfârșitul într-o mașină modificată marca Ford.

Bonnie și Clyde au fost doi dintre cei mai cunoscuți criminali și spărgători de bănci, reușind peste 20 de jafuri armate și ucigând 14 polițiști și civili.

Cuplul format din Bonnie Parker şi Clyde Barrow a fost asasinat în anii 1934, în urma unei ambuscade organizate de poliţişti, undeva în apropiere de oraşul Las Vegas. Cei doi se aflau într-o mașină modificată Ford Model 18, cunoscut şi ca Ford V8.

Ford V8 era una dintre cele mai puternice mașini ale acelor vremuri și dezvolta în jur de 65 de cai putere. Cu ajutorul unor mici modificări la carburator dar şi la sistemul de aprindere, puterea acestuia putea fi uşor ridicată, lucru pe care l-a și făcut mecanicul celor doi tâlhari.

În 1934, cei doi tâlhari au fost uciși de polițiști. Oamenii legii au deschis focul asupra maşinii marca Ford. În total, 187 de gloanţe, dintre care 50 i-au atins pe cei doi. Presa vremii i-a criticat dur pe poliţişti pentru modul în care au acţionat, campania ducând la impunerea procedurii de a trage cu somare şi foc de avertisment.

Ulterior, în 2014, Fordul a fost vândut la licitație.

Vezi AICI imagini!

Adaugă un comentariu