Prima întâlnire de Renault 16 – ”Reginele șoselelor” ajung la Brașov

Prima întâlnire națională a posesorilor de Renault 16 este programată în weekendul 17-19 iunie, la Brașov. Mai multe exemplare ale acestui model iconic vor putea fi admirate sâmbătă, 18 iunie, între orele 10.30-12.30, în Piața Unirii din Brașov.

Evenimentul reprezintă o bună ocazie de a aniversa un moment istoric pentru industria auto mondială și pentru constructorul din Hexagon. Cu 50 de ani în urmă, Renault 16 devenea primul automobil francez care obținea titlul ‘Mașina anului’ din partea presei de specialitate din Europa.

Această distincție nu este singura premieră cu care se poate lăuda Renault 16. ‘Regina șoselelor’, așa cum a fost supranumită de către pasionații auto, a mai fost, printre altele, primul automobil european dotat cu alternator în loc de dinam (ceea ce i-a asigurat o alimentare constantă cu energie electrică, chiar şi la turaţii mici ale motorului), primul automobil european cu blocul motor confecționat din aluminiu (material care asigură o greutate redusă, o rată mică de oxidare şi un timp mai scurt de prelucrare) și primul automobil european cu interior modulabil (prima maşină din gama medie-mare cu hayon, precursoarea hatchback-urilor moderne).

Adaugă un comentariu