Primăria Capitalei pregătește noi benzi dedicate pentru transportul în comun

Primăria Capitalei intenționează să delimiteze benzi dedicate pentru mijloacele de transport în comun. Măsura afectează 12 artere din București, cu o distanță totală de 20,5 kilometri.

Inițiativa va permite creșterea vitezei medii de deplasare pentru transportul în comun de la 13 km/h cât este în prezent, la circa 20 km/h în viitor. De această optimizare ar beneficia nu numai autobuzele și troleibuzele, ci și alte mijloace de transport pentru pasageri, cum sunt microbuzele, maxi-taxi și taximetrele.

Propunerea a fost făcută de RATB, urmând să fie implementată în cadrul unui proiect-pilot. Detaliile vor fi discutate împreună cu reprezentanții Poliției Rutiere, ai Administrației Străzilor și ai direcțiilor de specialitate din cadrul Primăriei Capitalei.

Potrivit primarului general al Bucureștiului, Gabriela Firea, proiectul benzilor dedicate are la bază studii de trafic care demonstrează că mai multe artere din Capitală pot fi adaptate, fără afectarea traficului normal. Proiectul nu ar trebui să îi afecteze semnificativ pe ceilalți participanți la trafic. Se are în vedere și adoptarea unor măsuri complementare, cum ar fi semaforizarea inteligentă în intersecții. Alte măsuri pentru descongestionarea traficului și încurajarea folosirii transportului în comun vor fi implementate, printre acestea achiziția a 500 de autobuze noi și crearea unor parcări supraetajate.

sursa | digi24.ro

Adaugă un comentariu