Primul BMW Seria 1 cu tracțiune față se pregătește de debut

Primul BMW Seria 1 cu tracțiune față se află în ultima fază a testelor pe circuit. Locația aleasă pentru acestea este Miramas, în sudul Franței, unde nemții dețin o facilitate impresionantă cu mulți kilometri de asfalt perfect care le permite să rafineze comportamentul hatchback-ului.

Înaintea acestor teste finale, a treia generație a Seriei 1 a fost dezvoltată timp de cinci ani, iar nemții promit le promit viitorilor clienți că nu vor fi deranjați de faptul că cel mai mic model din gamă nu va mai fi disponibil cu tracțiune spate.

Avantajele utilizării noii platforme sunt multiple. Acum, motorul este așezat transversal, ceea ce înseamnă, în primul rând, că mașina va avea mai mult spațiu disponibil la interior. De asemenea, noul model va primi și sistemul inteligent de tracțiune integrală BMW xDrive.

Citește și:

Parcare gratuită în București, pe timpul nopții – Primăria Capitalei a publicat proiectul

Ziua Poliției – Mesajul unui lider de sindicat: „Ne deplasăm la intervenții în coșciuge cu girofar

Amenzi mai mici pentru șoferi! Proiectul a fost adoptat tacit

Mașinile Volvo vor parca singure, dacă șoferul a consumat alcool

Istoric vehicul – aplicația RAR prin care poți verifica istoricul unei mașini

 

Tunelul transmisiei va fi amplasat mai jos, iar spațiul disponibil pentru pasagerii din spate a crescut cu 33 de milimetri în lungime și cu 19 milimetri în înălțime. De asemenea, capacitatea portbagajului a crescut cu 20 de litri, ajungând acum la 380 de litri.

O parte din tehnologia prezentă la bordul noului BMW Seria 1 este împrumutată de la electricul i3. Aici, nemții au implementat sistemul ARB (limitare continuă a alunecării roților) pentru prima oara pe o mașină cu motor termic.

Prin integrarea tuturor sistemelor dinamice și a noului sistem de control al tracțiunii, am creat o experiență de conducere complet nouă' a declarant Holger Stauch, manager de proiect.

Cea mai potentă versiune a lui Seria 1 va fi M135i xDrive. Sub capota acesteia vom întâlni cel mai puternic propulsor de doi litri și patru cilindri de la BMW, cu o putere maximă de 306 CP.

Adaugă un comentariu