Programul Rabla 2019: Bugetul a fost suplimentat! Câte vouchere mai primesc românii

Programul Rabla 2019 continuă! Bugetul a fost suplimentat, potrivit premierului Viorica Dăncilă, după ce primele 35.000 de vouchere fuseseră epuizate la începutul lunii iunie.

La începutul ședinței de Guvern de joi, prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunțat că bugetul programului Rabla 2019 va fi suplimentat cu 135 de milioane de lei. Ținând cont că valoarea standard a primei de casare este de 6.500 de lei, noile fonduri ar putea acoperi circa 20.000 de vouchere.

 

Citește și:

O șoferiță acuză: Am plătit pentru 50 litri de benzină, deși rezervorul mașinii are doar 45

Țeapă pe autostradă! Cum îi păcălesc hoții pe șoferi, în drum spre Constanța

 

Totuși, primei de casare standard i se pot adăuga bonusuri, în funcție de tipul autoturismului nou ce urmează a fi achiziționat. Spre exemplu, dacă beneficiarul programului alege o mașină ce emite maximum 96 grame CO2/km, statul îi va acorda 1.000 de lei în plus. Dacă viitorul vehicul are sistem hibrid (fără plug-in), primei de casare i se adaugă încă 1.700 de lei. În felul acesta, bonificația poate atinge valoarea maximă de 9.200 de lei.

Bugetul programului Rabla 2019 fusese epuizat la începutul lunii iunie, atunci când a fost acordată ultima dintre cele 35.000 de prime de casare oferite inițial. 320 de milioane de lei fuseseră alocați acestei strategii pentru înnoirea parcului auto, iar șoferii români au profitat la maximum de oportunitate. Cel mai probabil, și aceste fonduri vor fi consumate în cel mai scurt timp.

 

Sursa foto: goodfreephotos.com

Adaugă un comentariu