Programul Rabla primește bani în plus în urma rectificării bugetare

Programul Rabla primește mai mulți bani în urma rectificării bugetare anunțate în a doua zi a lunii august.

Inițial, Rabla Clasic a debutat la jumătatea lunii martie cu un buget de 133 de milioane de lei. La scurtă vreme a debutat și Rabla Plus, iar acesta din urmă a avut un buget de 120 de milioane de lei. În total, bugetul Programului Rabla pentru 2018 era de 253 de milioane de lei.

Începutul lunii iulie ne-a găsit cu bugetul epuizat pentru Rabla Clasic, cel puțin pentru suma repartizată pentru persoanele fizice. Vorbim despre 113 de milioane de lei pentru persoane fizice și 20 de milioane de lei pentru persoane juridice. La acel moment, suma rămasă în Programul Rabla era de șapte milioane de lei.

Programul Rabla Plus 2018 – ce acte îţi trebuie şi cum îl accesezi

Proiect: Bucureștenii ar putea primi 3.000 de lei dacă renunță la mașină

Programul Rabla 2018 – ce acte îţi trebuie şi cum îl accesezi

Între timp, în urma rectificării bugetare pozitive, Programul Rabla primește un buget de 230 de milioane de lei. Practic, această rectificare înseamnă că Rabla primește aproape încă un buget pe un an de la Guvern, ceea ce ar trebui să aducă rezultate interesante pe piața auto. Vorbim despre 30.000 de tichete în plus față de prima fază a proiectului. Practic, Programul Rabla 2018 a avut de două ori mai multe tichete decât cel din 2017.

Suplimentarea bugetului ar trebui să crească vânzările de mașini noi prin intermediul acestui proiect, dar va fi necesară o bugetare potrivită și rapidă pentru ca populația să poată beneficia de o nouă tranșă de vouchere pe care să le poată pună în mișcare pe piață.

Dealerii auto ar putea să răspundă și ei la această rectificare bugetară, iar răspunsul pe care și-l doresc clienții ar trebui să vină sub forma diferitelor oferte pentru achiziția de mașini noi prin acest program. Să nu uităm și de clienții care își cumpără o mașină nouă fără a apela la Programul Rabla, deoarece și ei aduc un aport important la creșterea pieței auto din România.

De cele mai multe ori, dealerii se concentrează să răspundă rapid la Programul Rabla prin oferte care vin la debutul acestui proiect, iar situația se liniștește în a doua parte a anului, pe măsură ce voucherele se epuizează. Nu este pentru prima dată când este suplimentat bugetul Programului Rabla, ceea ce înseamnă că dealerii ar trebui să aibă un răspuns adecvat la această situație cât de curând, pe măsură ce Adminstrația Fondului de Mediu și Ministrul Mediului vor reuși să stabilească procedura prin care vor aloca fondurile primite de la Guvern.

Adaugă un comentariu