Proiect la Primăria Capitalei: O zi fără mașini în București

Primăria Capitalei vrea să încerce să oprească total traficul auto și moto în București preț de o zi.

Planul are rolul de a încuraja cetățenii să folosească mijloacele de transport în comun și să promoveze mersul pe jos. Însă, implică interdicția tuturor scuterelor, motocicletelor și a mașinilor de pe străzile din București. Un asemenea plan nu a mai fost pus în aplicare până acum, iar cetățenii sunt îngrijorați că planul primăriei va ajunge realitate, chiar și pentru o zi.

Citește și:

Video: Vezi cum dispare un pod afectat de inundații

Volkswagen: Jumătate dintre modelele importante au omologare WLTP

Limuzina lui Putin are și o variantă civilă: Iat-o pe Aurus Senat

Costă 5 milioane de euro și toate unitățile sunt vândute

Autostrăzi cu taxă în România: Cât va costa să mergi 100 de kilometri?

Lada Vision 4×4: Cum arată un SUV de clasă mică de la ruși!

 

Până și vehiculele electrice vor primi interdicție de circulație în București în ziua respectivă. Decizia nu pare corectă în cazul acestora, existând prea puține la nivelul acestui oraș pentru a putea fi capabile de aglomerație, iar poluarea este imposibilă la nivelul fiecărei călătorii efectuate.

Singurele excepții vor fi taxiurile, autospecialele de pompieri, autospecialele de salvare, presa și cei care pot demonstra că au nevoie neapărată de autovehicul în acea zi. Unul dintre consilierii generali ai Capitalei, Tudor Ionescu, a precizat că s-ar putea să nu fie interzisă total circulația în București și doar să fie delimitată o axă pe unde nu va fi permisă circulația.

Circulația persoanelor cu handicap nu ar trebui să fie afectată, după cum probabil va fi permisă și livrarea de alimente și aprovizionările, cu toate că oficialii de la Primăria Capitalei nu au specificat acest lucru.

Peste 200 de orașe din 14 țări europene practică interdicția accesului vehiculelor motorizate în anumite zone ale metropolelor pentru o zi pe an. Proiectul va fi supus unei dezbateri publice și apoi va fi votat de consilierii de la Primăria Capitalei. Dacă va primi votul majorității, proiectul ar putea restricționa circulația pentru doar opt ore, între 10 și 18, în ziua de sâmbătă, 22 septembrie 2018.

    mihai says:

    Super! pe cand un weekend cu numere pare si una impare….unde esti cu Ceausescu?!!!

Adaugă un comentariu