Propunere stranie de scădere a impozitelor auto pentru maşinile cu cilindree mare

O propunere stranie de scădere a impozitelor auto pentru maşinile cu cilindree mare a fost făcută de un deputat PMP din Bistriţa-Năsăud. Conform iniţiativei legislative depusă la secretariatul Camerei Deputaţilor propunerea vizează reducerea de până la zece ori a impozitelor pentru autovehiculele cu capacitate cilindrică mare.

Șoferul unui BMW nu a vrut să asculte instrucțiunile unui polițist! Omul legii s-a așezat în fața mașinii! Ce a urmat! | VIDEO

Impozitele pentru autovehiculele cu capacitate cilindrică de peste 2.000 centimetri cubi ar putea scădea chiar de zece ori, în urma unei iniţiative legislative depuse de deputatul PMP de Bistriţa-Năsăud, Ionuţ Simionca, care îşi doreşte schimbarea formulei de calcul.

Cum a fost un motociclist la câțiva centimetri de moarte? | VIDEO

Potrivit informaţiilor prezentate de către deputatul bistriţean, impozitarea ar urma să se facă pe baza unei cifre exacte înmulţite cu numărul de centimetri cubi.

Astfel, pentru motociclete s-ar aplica 0,02 lei pe centimetru cub, pentru maşinile până în 2.000 centimetri cubi – 0,06 lei, iar pentru cele care depăşesc 2.000 centimetri cubi – 0,12 lei.

Ministerul Transporturilor se laudă cu autostrăzi din….Polonia

Ionuţ Simionca a dat ca exemplu impozitul pentru un autovehicul cu capacitatea de 3.000 centimetri cubi, care se ridică în prezent la 3.800 lei şi care, dacă acest proiect va deveni lege, ar scădea la 360 lei, spunând că o astfel de măsură ar descuraja înmatriculările de maşini în Bulgaria.

Trei dintre cele mai urâte autocare din lume

‘Această lege se direcţionează în special pentru autoturismele cu capacitate cilindrică peste 2.000 centimetri cubi, care la noi sunt exagerat de impozitate şi descurajează cetăţenii României să-şi înmatriculeze autoturismele în România. Cred că este oportună, are susţinere din toate partidele politice, am 60 de susţinători la acest proiect legislativ şi sperăm să treacă’, a precizat deputatul PMP.

Garaj de vânzare în Dorobanți la preț de garsonieră. Iată pe ce dai 32.000 de euro

Simionca a adăugat că a gândit această lege şi pentru a veni în sprijinul fermierilor care folosesc autovehicule cu capacitate cilindrică mare.

‘Gândiţi-vă la un agricultor care trebuie să urce muntele, cum îl urcă cu Loganul? Gândiţi-vă la oamenii aceştia, care au nevoie de ajutor’, a mai spus deputatul.

De ce o Toyota Corolla costă în Singapore cât un BMW Seria 5

taguri
Adaugă un comentariu