Protest anti-Uber: taximetriștii furioși au blocat un bulevard în centrul Bucureștiului

Taximetriștii nu se dau bătuți până nu obțin interzicerea prin lege a aplicațiile de tip ridesharing, precum Uber sau Taxify.

Plecând din zona Tineretului, zeci de taxiuri au pornit în seara zilei de 21 ianuarie 2019 în coloană cu destinația Piața Victoriei. Odată ajunși pe bulevardul Lascăr Catargiu, șoferii au coborât din mașini și au început să mărșăluiască. Traficul a fost complet blocat pe unul dintre sensurile de mers, timp de două ore. Simultan, în piață scandau sute de taximetriști furioși.

 

Citește și…

Accidentele rutiere: pierderi enorme pentru statul român

VIDEO: Ce scrie pe airbag-urile Dacia

Mick Schumacher a semnat cu Ferrari

De ce șoselele nu crapă de frig în țările dezvoltate

Ce mașină conduce Cristi Borcea după ce a a ieșit din închisoare

Record mondial: cum arată cea mai lungă mașină construită vreodată

Românii nu învață pentru examenul auto

VIDEO: Șoferul unui Logan plătește scump o depășire prin dreapta

 

„Reproşăm statului care îi tolerează şi nu face nimic. Imediat, a apărut Uber pe piaţă, apoi Taxify, si Blabla Car. Toată lumea face taximetrie în Bucureşti printr-o aplicaţie’, spune un șofer nemulțumit, citat de Mediafax.

Manifestația a durat până în jurul orei 22:00, după care viața și-a reluat cursul firesc în centrul Capitalei. A fost doar prima zi dintr-o serie de proteste anunțate de taximetriști. Aceștia promit că vor repeta marșul în fiecare seară, până când autoritățile vor interveni în sensul interzicerii aplicațiilor de ridesharing.

Proteste similare se desfășoară, în paralel, în mai multe mari orașe europene. Taximetriștii și-au unit forțele și în Madrid sau Barcelona, spre exemplu, cu același scop: 30.000 de șoferi spanioli au cerut interzicerea Uber, Cabify și a altor aplicații asemănătoare.

MERITĂ CITIT, CREDEȚI-MĂ ?, veți înțelege ce a fost de fapt, aseară, în Piața Victoriei ❗Ca o concluzie , protestatarii de serviciu au solicitat jandarmilor sa ii indeparteze pe taximetristi ! Sandu macar s-a delimitat clar de Bot, Angi , cei 10 batrani care protesteaza acolo seară de seară…..Asta spune multe despre așa zisa miscare #rezist și despre dreptul la libera exprimare. Doar ei au dreptul să protesteze in Piața Victoriei ????SANDU MATEI ( lider #rezist) :"Ieri am ajuns pe la 19.30-20.00 in Piata Victoriei pentru ca am avut treaba cu avocatul in procesele civile deschise contra jandarmeriei. Stirile fake curgeau, cum ca: sunt oameni blocati la metrou, ca nu ai voie in Piata pt ca lucratorii Primariei ridica zapada, etc.Ma gandeam ca s-au trezit Bucurestenii si vin valuri la protest. Apoi aud ca in Piata sunt 2-300 de cetateni. Ajuns in Piata, lumea plictisita, la socializare si coada la un microfon unde fiecare isi spunea of-ul si se facea apel la ,,UNITATE,,. M-am uitat in dreapta inspre B-dul Lascar Cartagiu, o masa de taxiuri blocase tot. Strategul din mine a vazut oportunitatea ? si m-am dus la ei, cu Alex si Cami, trecand pe langa jandarmii care au inteles ca coc ceva, spunandu-mi ,,ce mai pui la cale Sandy?,,.Nu ii cunosteam pe taximetristi, nu stiam ce vor, am stat putin de vb cu cativa si dupa 15 min. toate bulevardele din zona erau blocate, acelasi jandarm spunandu-mi cand veneam cu ei spre centrul pietii: ,,bai Sandy, mai devreme ai trecut singur pe langa mine si acum te intorci cu o haita !,, ?…asta-i viata, i-am raspuns.DAR, problema acum vine, pentru ca taximetristii aveau O revendicare(ceva cu uber-ul), dupa ce initial s-a aplaudat incercarea de unitate cu grupul pietei, s-au gasit unii sa acuze, in special cei care au interes ca protestele sa se lungeasca la nesfarsit (pt cunoscatori) dar care urla mereu dupa unitate, motiv pt care taximetristii s-au retras in locul initial si traficul s-a reluat, la fel si hipstereala protestatara+discursurile la microfon.Eu m-am retras pe un vf de zapada inghetata, mi-am savurat tigarea scarbit de ce vad, dar cu bucuria ca am creat putin haos printre jandarmi si stiri pentru presa si tv.ps. pai daca taximetristii erau la manevra si/sau pusi de firea (cum au spus unii habarnisti) pai astia stateau cuminti separat, sau se retrageau la fel de cuminti cand au vazut ca sunt acuzati de toate tampeniile?…joc de glezna mai copii, ca nu suntem toti usor de manipulat.hai pa "

Publicată de Liliana Stefan pe Marţi, 22 ianuarie 2019

 

Sursa foto: captură ecran Facebook/Liliana Stefan

Adaugă un comentariu