Ford Ranger și Volkswagen Amarok ar putea partaja platforma

Volkswagen și Ford ar putea semna un parteneriat strategic pentru viitoarele lor vehicule comerciale.

Test comparativ pick-up-uri – Cai de povara

Potrivit australienilor de la GoAuto, viitorul Amarok ar putea partaja platforma tehnică cu următorul Ford Ranger. Aparent, cele două companii ar putea colabora în această direcție pentru a reduce costurile de dezvoltare.

Actualul Ranger și generația curentă a lui Amarok ar urma să își păstreze platformele cel puțin până în 2020, deci colaborarea ar putea să aibă loc abia după 2020, spun australienii. Însă succesorii lor ar putea să se bucure de o platformă comună care să integreze noi tehnologii și să asigure un nivel superior de siguranță și performanțe mai bune.

SsangYong pregătește un pick-up electric

Schițe oficiale cu primul pick-up electric

Mitsubishi L200 a fost lansat în România. Prețuri și primele impresii de conducere

Zvonul a pornit de la o declarație de-a lui Michael Bartsch, managing director al ramurei din Australia a concernului Volkswagen. Respectiva declarație a venit drept răspuns la o propunere lansată de Ford pentru un parteneriat strategic cu Volkswagen, despre care oficialii Ovalului Albastru nu au furnizat prea multe detalii.

Toyota Hilux Invincible X – noul vârf de gamă

Nissan Navara – un pick-up adaptat la vremurile moderne

Hilux 2.4 D4-D – O unealtă legendară

Volkswagen și Ford au mai colaborat în anii 90, pe piața din Europa, când au comercializat pe aceeași platformă modelele Galaxy, Sharan și Alhambra. Toate au debutat în 1995 și variantele lor de la Volkswagen au rămas în fabricație până în 2010, cu diferite actualizări de-a lungul timpului. Modelul Ford Galaxy a renunțat la platforma comună în 2006. Erau construite la o uzină a Concernului Volkswagen localizată în Portugalia.

În plus, o colaborare mai veche dintre Volkswagen și Ford s-a materializat în America de Sud. Pe atunci a fost vorba despre o colaborare între ramurile locale ale celor doi producători. Scopul colaborării era reducerea costurilor de producție într-o regiune care trecerea printr-o incertitudine economică.

Aro Carpatica Pick-Up – un concept cu totul special

Fabricile Ford vor extinde utilizarea unui exoschelet bionic

Adaugă un comentariu