Red Bull Romaniacs 2019: Manuel Lettenbichler, cel mai tânăr rider care câștigă raliul

În perioada 31 iulie – 3 august s-a desfășurat Red Bull Romaniacs 2019, cel mai dificil raliu hard enduro din lume. Campionul acestei ediții a competiției din Sibiu este Manuel Lettenbichler, un bavarez de numai 21 de ani.

A patra zi de off-road a raliului Red Bull Romaniacs 2019 i-a regăsit pe Manuel Lettenbichler, Alfredo Gomez și Graham Jarvis luând startul cu șanse la victorie. La capătul unui traseu tehnic îngreunat de ploaie și ceață, Lettenbichler a câștigat chiar pe ultima urcare.

La vârsta de 21 de ani, 3 luni și 4 zile, neamțul poreclit Letti a devenit cel mai tânăr rider care să câștige un titlu Red Bull Romaniacs. Recordul anterior fusese stabilit în 2018 de către sud-africanul Wade Young.

 

Citește și:

LEGEA RADARELOR: modificări importante! Nimeni nu mai scapă!

Faci asta la volan şi te trezeşti direct FĂRĂ PERMIS pentru 90 de zile!

 

Bavarezul a reușit această performanță la 10 ani după ce tatăl său, Andreas Lettenbichler, câștiga la rândul lui Red Bull Romaniacs.

Red Bull Romaniacs este cu adevărat special și să câștigi aici este uimitor. Evenimentul este atât de lung și atât de greu, se poate întâmpla orice, așa că sunt extrem de fericit. Au fost cinci zile incredibile și un traseu atât de groaznic, mai ales cu toată ploaia pe care am avut-o astăzi și cu o zi înainte. Unele dintre urcările care oricum ar fi fost dificile au devenit astăzi aproape imposibile‘, a declarat Manuel Lettenbichler la finalul competiției.

Pilotul român Emanuel Gyenes și-a adjudecat, de asemenea, un titlu prestigios: este singurul rider din lume care a reușit să ajungă la sosirea tuturor edițiilor de până acum. Din păcate, la Red Bull Romaniacs 2019 nu a reușit să se claseze decât pe locul 16, din pricina unor probleme cu ventilatorul și răcirea motorului.

Ediția 2019 a raliului hard enduro a bifat încă o premieră absolută prin Anna Schmölzl. Riderul german a devenit prima femeie care urcă pe prima treaptă a podiumului Red Bull Romaniacs, câștigând clasa Iron.

Podiumul clasei Gold arată astfel:
1. Manuel Lettenbichler (Germania, Flatschingfast Factory Team): 20 h 39 min 51 sec
2. Alfredo Gomez Cantero (Spania, Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing): 20 h 42 min 15 sec (+2m 24s)
3. Graham Jarvis (UK, Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing): 20h 52m 12s (+12m 21s)

Adaugă un comentariu