Reguli noi pentru verificarea ITP

Un proiect de lege aprobat pe 25 mai de către Guvern modifică şi completează cadrul general de funcţionare a sistemului de Inspecţie Tehnică Periodică (ITP): autovehiculele vor primi certificatul ITP dacă au defecţiuni minore, iar dacă sunt constatate defecţiuni majore sau periculoase vor face o nouă inspecţie în maxim 30 de zile de la constatare

Modificările reglementate prin acest proiect de lege reprezintă o adaptare a acestor regulamente la o serie de directive europene. O noutate se referă la clasificarea defecţiunilor constatate cu prilejul Inspecţiei Tehnice Periodice. Aceste defecţiuni care vor fi încadrate în funcţie de grade de risc asupra siguranţei rutiere.

Sunt stabilite trei grade a defecţiunilor constatate cu prilejul verificării ITP a unui vehicul, în funcţie de nivelul de risc asupra siguranţei rutiere şi de impactul asupra mediului – deficienţe minore, deficienţe majore şi deficienţe periculoase.

Cerinţele specifice pentru funcţionarea sistemului ITP, precum şi metodologia de efectuare a inspecţiei tehnice periodice se stabilesc prin ordin al ministrului Transporturilor.

Sursa: economica.net

Citește și Cum verifici online dacă o mașină are sau nu ITP

Adaugă un comentariu