Renault Kadjar facelift: Restilizare discretă la exterior și interior modernizat

Renault Kadjar facelift a fost prezentat astăzi pe internet, cu câteva săptămâni înainte de prezentarea publică de la Salonul Auto de la Paris.

Kadjar facelift aduce schimbări pe toate planurile, de la exterior și motoare, până la interior și unitatea multimedia. Începem cu exteriorul. Partea frontală are noua semnătură luminoasă a mărcii Renault, adică lumini de zi cu LED care aduc forma literei C în blocurile optice. Semnalizatoarele sunt tot cu LED și sunt integrate în luminile de zi, iar proiectoarele primesc și ele tehnologie LED începând cu nivelul de echipare numit Intens.

Citește și:

Programul Rabla primește o suplimentare de buget

Toyota va rechema în service un milion de mașini

Mercedes Vision Urbanetic: cum arată taxiul autonom al viitorului

Ministrul Mediului oferă noi detalii despre noua taxă auto

BMW X2 M35i aduce cel mai puternic motor cu patru cilindri în linie al mărcii

Mercedes-Benz GLE: Schimbare de look pentru noua generație!

 

Stopurile au și ele semnalizatoare cu LED, ceea ce putem spune și despre lampa de marșarier și stopurile de ceață. Acestea din urmă au fost subțiate datoriă noii tehologii din dotare și sunt integrate acum în bara de protecție spate. Grila frontală are inserții cromate și a crescut în dimensiuni, în timp ce barele de protecție sunt redesenate.

În funcție de echiparea aleasă, bara de protecție spate integrează și un ornament cromat, iar vârful de gamă are o antenă diferită. Gama de jante include modele cu dimensiuni cuprinse între 17 și 19 inch. Caroseria are și ea noutăți, sub forma a trei culori noi disponibile: Oural Green, Highland Grey și Iron Blue.

Interiorul lui Kadjar facelift are un plus de calitate față de varianta anterioară, explică reprezentanții mărcii franțuzești. Unitatea multimedia, un R-Link 2, are o diagonală de șapte inchi și are și comenzi analogice pe ambele laturi, în timp ce ecranul este integrat 'la dungă' în bord, fără a întrerupe liniile acestuia.

Scaunele au fost reproiectate și promit mai mult confort prin spuma mai densă folosită pentru acestea, iar cotiera a fost și ea regândită. Fețele de uși sunt și ele redesenate, iar sistemul de climatizare are și el câteva îmbunătățiri pentru o distribuție mai bună a aerului la bord.

Sistemul de climatizare are comenzi noi, iar fantele de aerisire de la interior prezintă ornamente cu finisaj cromat. Același tip de ornament este prezent pe consola centrală și la mânerele interioare ale portierelor. Au fost înlocuite și comenzile pentru geamurile electrice și pentru reglarea oglinzilor laterale, iar acestea au și iluminare de fundal. Clienții au la dispoziție și o tapițerie Alcantara, dar și mai multe tipuri de tapițerii din stofă. Renault Kadjar facelift are și o ediție specială, tratată drept o  variantă de vârf a gamei, numită Kadjar Wave, însă este oferită doar în Franța.

Portbagajul oferă 472 de litri și are în fața sa o banchetă rabatabilă 2/3 sau 1/3 cu mânere pe ambele părți pentru plierea ușoară a spătarului. Dacă pliezi și scaunul pasagerului, vei avea loc de obiecte lungi de până la 2.5 metri.

În materie de motorizări, Kadjar facelift are în dotare noul motor 1.3 TCe cu patru cilindri în linie și cu filtru de particule. Este oferit în patru versiuni și oferă între 140 și 160 CP. În gama de diesel-uri, toatem otoarele dCi au primit particula Blue și oferă 115 sau 150 CP. Există variante 4×2 și 4×4 ale acestora, pe când motoarele alimentate cu benzină sunt oferite doar în configurații cu tracțiune față. Diesel-ul de 115 CP poate fi comandat și cu transmisie EDC, dar nu și cu tracțiune integrală, ceea ce înseamnă că doar modelul de vârf al gamei, cu un diesel de 150 CP, va avea 4×4, dar numai cu o transmisie manuală cu șase trepte.

Adaugă un comentariu