Renault Megane E-Tech: așa arată prototipul următorului Megane electric

Renault Megane E-Tech este numele viitorului model electric din gama Megane.

Vorbim despre cea de-a cincea generație a lui Megane, care a fost deja anticipată de conceptul Megane eVision prezentat în 2020. Următorul Megane în variantă electrică va fi primul model care va beneficia de platforma CMF-EV a conglomeratului francez. Aceeași platformă va fi utilizată și de viitorul Nissan Ariya.

Renault Megane RS Line: Vive le sport!

Francezii nu au dezvelit prea multe în ceea ce privește noul Megane E-Tech, dar încă din galeria foto oficială a prototipului de pre-producție putem remarca faptul că este utilizată o baterie de 60 kWh și un motor de 214 cai-putere. Cei de la Renault țintesc o autonomie de până la 450 de kilometri în ciclul mixt WLTP, ceea ce îl vor face pe Megane E-Tech să fie un rival pe cinste pentru Volkswagen ID.3 și nu doar pentru acesta.

Fratele de platformă Nissan Ariya va fi oferit și într-o variantă de 302 cai-putere, echipată cu două motoare și cu o baterie de 87 kWh, ceea ce va asigura o autonomie și mai generoasă. Nu este clar dacă și Renault Megane E-Tech va primi acest tratament, dar francezii vor lua o decizie după ce vor studia piața crossoverelor electrice de clasă compactă pentru a descoperi care ar fi cererea pentru o asemenea configurație și dacă au o șansă reală să vândă suficient de multe unități încât să fie viabilă dezvoltarea acesteia.

Renault Megane eVision – 217 CP și 450 de km autonomie

Debutul variantei de producție a viitoarei generații Renault Megane este programat în anul 2022. Știm deja că va fi construit în Franța, la uzina Duai, după cum este inscripționată aripa laterală a acestui prototip.

Renault Megane R.S. Trophy: Fabrica de popcorn

Adaugă un comentariu