Renault ne propune o nouă identitate

Aflându-ne încă într-un context pandemic, unde evenimentele de lansare sau conferinţele de presă sunt încă un subiect delicat, Renault a organizat un eveniment digital, Renault Talk #1, pentru a prezenta noile direcții ale brandului aflat în centrul strategiei Renaulution, dar şi cele mai noi tehnologii din gamă.

Potrivit reprezentanților mărcii, brandul Renault va fi construit în jurul tehnologiei, serviciilor și energiei curate, realizând vehicule mai inteligente în fiecare zi și soluții de mobilitate mai durabile.

Cele mai importante subiecte discutate la evenimentul digital:

  • Renault are de gând să fie cel mai „verde’ brand din Europa începând cu 2030, 9 din 10 mașini vândute fiind electrificate, potrivit reprezentanților mărcii.
  • De asemenea, marca Renault privește către viitorul mobilității urbane, în primul rând prin „Software Republique’. Peste 2.000 de ingineri din 5 companii de top își vor aduce expertiza comună în securitate cibernetică, inteligență artificială, procesare de date, software și microelectronică, pentru a oferi soluții de mobilitate pentru orașe și comunități.
  • Renault Re-Factory – primul hub cu economie circulară din Europa – până la 120.000 de vehicule (EV incluse) reciclate în fiecare an. Aproape 80% din materialele reciclate vor fi refolosite în componența noilor acumulatori.
  • Șapte noi modele modele Renault vor fi lansate pe segmentele C și D până în 2025, toate electrificate. Arkana marchează începutul ofensivei comerciale. Următoarea generație Megane E-TECH Electric va fi lansată în viitorul apropiat.

Renault va prezenta în 2021 un plan de redresare pe opt ani

 

Noul logo Renault

De-a lungul istoriei sale, marca Renault a suferit modificări repetate ale identității sale vizuale. Dar un lucru a rămas neschimbat din 1925: diamantul Renault, simbolul mărcii. Noul logo va fi introdus treptat începând cu anul viitor pe toate vehiculele marca Renault și în întreaga rețea Renault. Până în 2024, întreaga gamă Renault vă purta noul logo. Prima mașină care va purta noul logo va fi Megane E-TECH Electric, care va fi comercializat din2022.

 

Renault E-Tech Hybrid

Bazându-se pe expertiza sa în vehiculele complet electrice, Renault și-a extins gama de vehicule electrice cu versiuni hybrid și Plug-in Hybrid ale vehiculelor sale de bază.

Cu peste 150 de brevete de invenție și beneficiind de experiența mărcii în Formula 1, tehnologia E-TECH Hybrid este originală și modulară. Atât în varianta hibrid, cât și în hibrid plug-in, aceasta oferă o eficiență crescută, reducând în același timp emisiile de CO2 și consumul de combustibil, afirmă reprezentanții Renault.

În 2020, această tehnologie a fost integrată pe cele trei vehicule de bază din portofoliul producătorului francez: Clio E-TECH Hybrid, Captur E-TECH Plug-in Hybrid şi Mégane Estate E-TECH Plug-in Hybrid.

În 2021, cu cele mai recente lansări Arkana și Captur în versiunea E-TECH Hybrid și Plug-in Hybrid, dar și cu Mégane E-TECH în versiunea Sedan, Renault oferă deja șase vehicule E-TECH Hybrid sau Plug-in Hybrid.

Segmentele superioare și în special segmentul C-SUV vor vedea sosirea unui nou motor cu trei cilindri de 1.2 l, asistat de un motor electric, pentru 200 CP în versiune HEV, în 2022, și 280 CP în versiune Plug-in Hybrid cu tracțiune integrală, în 2024.

 

Noul Renault Arkana

Renault Arkana este un vehicul cu vocație internațională care își propune să cucerească segmentul C aflat în plină expansiune. Primul SUV Coupé al producătorului francez combină, designul plăcerea de a conduce, confortul și spațiul, potrivit reprezentanților mărcii pariziene.

Personalitatea și stilul distinctiv sunt asociate cu un ansamblu propulsor complet hibrid. Motoarele TCe 140 și TCe 160 cu micro-hibridizare de 12V oferă un consum redus de combustibil, dar rețin plăcerea de a conduce. Pe de altă parte, motorizarea hibridă E-TECH de 145 CP poate funcționa (în modul complet electric până la 80% din timp) pe drumurile orașului oferă un consum de combustibil redus cu aproximativ 40% față de un motor pe benzină în ciclul urban.

Noul Renault Arkana va putea fi precomandat în România începând cu 27 aprilie

 

Noul Renault Kangoo

Noul Kangoo combină spațiul și tehnologia. Cu un design robust, furgoneta oferă un volum interior de top, cu 3 locuri de mari dimensiuni pe bancheta din spate și mai mult de 49 de litri de depozitare accesibilă.

Portbagajul de 775 de litri poate fi extins până la 3.500 de litri și beneficiază de o podea plană. Pachetul standard include 14 noi sisteme de asistență pentru o siguranță crescută.

Noul Kangoo va fi disponibil în versiunile cu 5 și 7 locuri, iar din 2022, Kangoo va fi disponibil și în versiunea E-TECH 100% electrică.

Renault Trafic facelift – design ușor modificat și noi sisteme de asistență

Adaugă un comentariu