Retro Parada Toamnei a scos clasicele pe străzi pentru ultima dată în acest an

Aproximativ 100 de vehicule istorice și-au dat întâlnire sâmbătă, 17 octombrie, în parcul Lumea Copiilor din capitală, cu ocazia evenimentului Retro Parada Toamnei 2015, desfășurat concomitent în 26 de orașe din țară.

Retro Parada Toamnei a încheiat practic seria de evenimente anuale ale Retromobil Club România. Pentru unii membri, aceasta a fost ultima ieșire la volanul mașinilor clasice, pe care le vor lăsa la iernat până când vremea se va încălzi din nou în primăvara anului viitor.

IMG_6989

De la modele interbelice, precum un Mercedes-Benz 380 din 1934 și până la cele mai tinere modele eligibile pentru a fi înregistrate în Retromobil (adică în vârstă de 30 de ani),  cei care au venit sâmbătă în parcul Lumea Copiilor au avut ce admira. Cei mai pasionați i-au bombardat cu întrebări pe posesori, iar de cele mai multe ori s-au înfiripat discuții încărcate de istorie. Și cum „microbul’ pe care îl poartă în sânge cei care dedică atât de mult timp și energie mașinilor clasice este extrem de contagios, nu ar fi exclus ca unii dintre vizitatori să ajungă și ei peste ani membri activi ai Retromobil.

IMG_6962

Cel mai mare val de nostalgie se strânge, de fiecare dată, în jurul Daciilor istorice – la acest eveniment fiind prezente 13 exemplare + un Renault 12 TS. Iar atractivitatea vechilor modele produse la uzina din Colibași (actualul Mioveni) crește de la lună la lună, numărul de Dacii înscrise în Retromobil sărind de 220 exemplare pe la jumătatea acestui an.

IMG_7012

În loc de încheiere, enumerăm câteva dintre modelele prezente la eveniment, lăsându-vă pe voi să le identificaţi în galeria foto atașată articolului: Aro M461, Jeep Willys, Opel Rekord, Volvo Amazon, Messerschmitt KR200, Lincoln Continental, Volkswagen 1200, Volkswagen T2, Saab 900, Citroën Traction Avant, Porsche 928S, Porsche 911SC, Peugeot 304 Cabriolet, Mercedes-Benz 380, GAZ-21 Volga, Renault 15, Renault 16, Mercedes-Benz G-Wagen, Mercedes-Benz 200D W115, Chevrolet Corvette Singway și Porsche 924.

Adaugă un comentariu