“Rinichii” BMW rămân alături de modelele brandului și în era EV

Nu vă faceți griji, cel mai distinctiv element de design al modelelor BMW rămâne afișat și de viitoarele modele electrice dezvoltate de bavarezi.

BMW va oferi în continuare trei categorii de produse. Mașinile standard, modelele M și gama electrică i. Chiar dacă acestea sunt diferite în ceea ce privește aspectul și publicul-țintă, bavarezii nu își doresc trei identități diferite pentru cele trei categorii de mașini.

Astfel, cunoscuții rinichii’ BMW nu ne vor părăsi în viitor. Dacă este să ne luăm după mărimea acestora de la faceliftul Seriei 7 sau de la cel mai mare SUV din gamă, X7, nu știm exact ce se va întâmpla cu dimensiunea tot mai generoasă. Sperăm totuși să fie puțin domolită pentru modelele mai puțin opulente.

Totuși, vehiculele electrice nu necesită o grilă perforată pentru a funcționa, așadar, BMW va utiliza rinichii’ în gama i doar pentru design. Totuși, faimoasa grilă pentru modelele din prezent poate fi închisă sau deschisă pentru a crește coeficientul aerodinamic sau pentru a răci mai eficient motorul termic.

În prezent, grila actualelor modele BMW ascunde o sumedenie de senzori utilizați pentru conducerea semiautonomă dar și mai multe sisteme avansate de prevenție a accidentelor, fie că vorbim despre cele cu alte mașini, pietoni sau bicicliști.

În altă ordine de idei, proprietarii din România ai modelelor cu rinichi’ au primit un plus de garanție (până la 31 mai) pentru mașinile la care acest serviciu expira după 16 martie. Această măsură a fost luată în contextul epidemiei de coronavirus și urmărește să scutească atât clienții cât și angajații de expuneri inutile.

Sursă foto: pixabay.com

Adaugă un comentariu