Seat Leon ST Cupra: 4,9 secunde şi Isofix

FORŢĂ BRUTĂ. Asta inspiră Seat Leon ST Cupra la prima privire. Jantele de 19 inchi prin care se văd discurile ventilate şi etrierele vopsite în roşu aprins marcate Cupra îţi dau o sugestie asupra monstrului de mic litraj, dar potent, care se află sub capotă.

Dar încă nu ştii nimic, pentru că Seat Leon ST Cupra nu se remarcă printr-o promovare agresivă la exterior. În afară de cele două ţevi de eşapament, jante şi mici insigne cu un steag de curse, singurul lucru care îţi arată clar cu ce ai de-a face este înlocuirea obişnuitului scris de pe portbagaj, în cazul Cupra fiind inscripţionat nu modelul, ci versiunea.

Apeşi acceleraţia şi se dezlănţuie. Trec doar 4,9 secunde până când limba vitezometrului atinge indicativul 100, şi dacă menţii pedala apăsată, vei ajunge la 250 km/oră. Mişcarea este brutală şi te împinge în scaunele cu tapiţerie Alcantara, iar cuplul imens de 380 Nm îşi face simţită prezenţa imediat. Vinovat de aceste senzaţii este motorul pe benzină de 2,0 litri turbo, care produce 300 de cai-putere. El este ajutat şi de cutia automată cu dublu ambreiaj în 6 trepte. E drept, contribuie şi masa redusă care trebuie tractată, de doar 1.440 kg.

Pe drum drept, acceleraţia e susţinută, cutia schimbă treptele lin şi fără întârziere, iar direcţia e precisă. La frânare de la viteze mari nu ai surprize neplăcute, dar dimensiunea mai mare se face simţită în acel moment. Totuşi, vorbim de o variantă de caroserie cu 27 de centimetri mai lungă, dar care creşte capacitatea portbagajului cu aproximativ 200 de litri.

Interiorul nu aduce diferenţe la design, însă Leon ST Cupra iese în evidenţă prin dotări. O întreagă gamă de sisteme de siguranţă, printre care detector de oboseală şi frânare automată, airbaguri frontale, laterale şi cortină, plus genunchi, sistem de infotainment cu ecran tactil de 6,5 inchi, suspensie adaptivă şi diferenţial faţă blocabil mecanic sau electronic (XDS). Planşa de bord este simplă şi finisarea este bună, la fel şi ergonomia.

Seat Leon ST Cupra îmbină funcţionalitatea unui break cu senzaţiile tari de hot-hatch, oferind, pe de-o parte, sistem Isofix pentru ancorarea a două scaune de copii, dar şi 4,9 secunde până la sută atunci când ai puţin timp liber doar pentru tine.

 


Finanțare prin Porsche Leasing: avans 4.995 euro fără TVA, rata 290 euro fără TVA
Rata este valabilă prin Porsche Leasing România IFN SA pentru SEAT Leon ST Cupra 2.0 TSI 300 CP, preț 24.973 euro fără TVA cu bonus financiar scăzut, produs PERFECT LEASING, perioada de finanțare 48 luni, avans 20% (4.995 euro fără TVA), rulaj anual 10.000 km, dobândă fixă EUR 6,09%, volum finanțat 19.978 euro, rata nu include CASCO și TVA. Oferta este dedicată persoanelor juridice.

Adaugă un comentariu