Skoda Octavia revine la blocurile optice convenționale odată cu noua generație

Skoda Octavia revine la o configurație clasică a blocurilor optice odată cu schimbul de generație.

VESTEA care a emoționat întreaga planetă: Michael Schumacher nu mai este demult în comă!

Polițiștii ne atrag atenția! Încep să dea amenzi șoferilor care UITĂ să facă acest gest

Facelift-ul celei de-a treia generații a lui Octavia ne-a adus un look polarizant pentru compacta din Cehia, iar departamentul de design a decis să revină la un format convențional odată cu următorul model. Potrivit primelor informații, noua generație a lui Octavia va debuta în 2020, iar odată cu aceasta vor reveni și blocurile optice simple.

La momentul debutului, configurația cu blocuri optice duble a lui Octavia a fost criticată pentru că amintea prea mult de Mercedes-Benz Clasa E, un model care a renunțat, la rândul său, la configurația descrisă. Desigur, nu se pune problema de design copiat, ci doar de o încercare de design diferit în gama Skoda, care nu a fost primită conform așteptărilor.

Rabla Clasic 2018: bugetul programului pentru persoane fizice s-a epuizat

Următoarea generație a lui Octavia va fi construită tot pe platforma MQB, dar pe varianta prezentă pe Golf 8. Desigur, viitoarele Audi A3 și Seat Leon vor primi și ele aceeași platformă tehnică. Pentru mai multe informații despre Golf 8, puteți citi numărul 14 al revistei Auto Bild România.

Primul hypercar de la bulgari: Alieno Arcanum este 100% electric

În materie de motorizări, Octavia va împrumuta propulsoarele viitorului Golf, incluzând și strategia de electrificare pregătită pentru compacta din Wolfsburg. Motorizarea 1.6 TDI va fi înlocuită în gamă de un motor mai mic, de 1.5 litri.

Video | Echipa de Teste 2018: Distracție și adrenalină pe circuit cu SEAT Leon FR

Noua generație a lui Skoda Octavia va fi dezvelită în cursul anului 2019 și  este așteptată să debuteze comercial în 2020.

Adaugă un comentariu