Întrebare de la Poliția Română: ce facem cu această manetă?

Iată o întrebare interesantă de la Poliția Română adresată șoferilor pe Facebook: ce facem cu această manetă?

ANAF București vinde mai multe modele BMW de lux la prețuri care încep de la 2.650 lei

Proiect: Bucureștenii ar putea primi 3.000 de lei dacă renunță la mașină

Cu siguranță polițiștii au observat un fapt care a devenit banal în trafic și au decis să-l corecteze. Foarte mulți șoferi ignoră acționarea manetei de semnalizare a direcției de mers, chiar dacă știu că pot fi sancționați.

Uite așa EȘTI FURAT la pompă când alimentezi. Ți s-a întâmplat și ție?

Accident mortal în județul Olt, după un Live pe Facebook. Șoferul vinovat era băut

 

Iată ce spune Poliția Română:

Un român face grave acuzații unui lanț mare de benzinării: Mi-au vândut motorină cu apă'. Ce spune vânzătorul!

“Această maneta, aflată în stânga volanului, este de semnalizare.

Ea trebuie folosită obligatoriu, din timp, de conducătorul de vehicul care execută o manevra de schimbare a direcției de mers, după ce s-a asigurat că o poate face fără să perturbe circulația sau să pună în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

Această postare se adresează celor care parcă au uitat scopul și utilitatea folosirii semnalizării…utilizarea ei corespunzătoare, de fiecare dată, previne evenimentele rutiere, salvează vieți și vă ferește de sancțiuni.

Vă rugăm să folosiți semnalizarea, altfel vă vom reaminti printr-un proces-verbal de constatare că este obligatorie.”

Această maneta, aflată în stânga volanului, este de semnalizare.Ea trebuie folosită obligatoriu, din timp, de…

Publicată de Politia Romana – www.politiaromana.ro pe Sâmbătă, 30 Iunie 2018

  remus says:

  Buna!Asa este cu maneta semnalizarii schimbarii directiei de mers.Sunt zilnic in trfic si 95% dintre participantii la trafic nici nu se obosesc sa o actioneze.Mai ales cei cu masini scumpe, sau poate la acele masini nu mai exista maneta semnalizarii directiei de mers.

  Ion R. says:

  Doamnelor/domnilor cu masini scumpe si nu ,numai …nu fiți zgarcici la bani cumparati si maneta de semnalizare si….folositi-o…. câțiva cm sunt pana la ea de la volan

  Ion R. says:

  Doamnelor/domnilor cu masini scumpe si nu ,numai …nu fiți zgarcici la bani cumparati si maneta de semnalizare si…cumparati si scrumiere ca sunt ieftine….folositi-o…. câțiva cm sunt pana la ea de la volan

  dorinteodor says:

  nici un sofer bun nu ia de bun un semnal al celui din fata. soferii buni analizeaza ce fac ceilalti soferi pe baza comportamentul lor. daca ne-am lua numai dupa semnalizare ar creste numarul de accidente. soferia nu se bazeaza pe idea ca cel din fata ta semnalizeaza corect. vedem mereu soferi lipsiti de talent care semnalizeaza si imediat schimba directia de mers. personal, daca trebuie sa schimb directia de mers, in primul rind ma asigur, in al doilea rind ma asigur, in altreilea rind ma asigur si daca mai ramine timp mai si semnalizez.

  Mario says:

  Și „dacă” mai ai timp … intră altul în tine. Wow, ce deștept ești. Bravo. La cît mai multe amenzi !

  dorinteodor says:

  mai mario, dupa ce te asiguri si te reasiguri si te mai asiguri odata cum crezi tu ca poate exista cineva sa intre in tine? eu am vrut doar sa accentuez ca mult mai importanta decit semnalizarea este asigurarea si reasigurarea si inca odata asigurarea. si trebuie sa-ti spun ca am o foarte buna mobilitate a gitului ca sa-mi misc capul rapid stinga-dreapta de multe ori inainte de a face vreo manevra. si nu cred ca toti pot roti capul rapid la plus si minus 90 de grade de multe ori inainte de a face vreo manevra. si inca odata iti spun ca soferia nu se poate baza pe idea ca cei din jurul tau semnalizeaza corect. iar politistii care au ochii ageri la semnalizari, nu au de unde sa stie daca soferul s-a asigurat, s-a re-asigurat si daca inca odata s-a asigurat inainte de a face vreo manevra…

Adaugă un comentariu