Skoda Yeti – Yeti: primul SUV Skoda

Å koda isi completeaza gama de cu un SUV ultracompact, modern si sic.

Se pare ca Skoda va juca in viitor un rol mai important in concernul VW. Acest lucru este intarit de noul SUV compact Yeti, care preia tehnica de ultima ora de la VW: dieselurile cu commonrail, motoarele pe benzina TSI, blocul de climatizare modern de la Golf VI si sistemul 4×4 de la Tiguan.

Yeti ofera nu numai caracteristici dinamice excelente si o capacitate de incarcare mare, ci si o eficienta exemplara, cu un consum de combustibil demn de un model compact si un nivel al emisiilor care schimba standardele in acest segment.

Dimensiunile compacte ale lui Yeti (4,20 metri lungime) il plaseaza in aceeasi clasa cu Suzuki SX4 si sub fratele de concern VW Tiguan pe care nu il concureaza direct. Spre deosebire de SX4 insa, Yeti ofera o capacitate de incarcare de pana la 1.760 de litri, mai mare chiar decat cea oferita de un SUV de clasa mare, cum este BMW X5. Aceasta performanta este atinsa folosind acelasi sistem revolutionar Vario Flex care asigura excelenta modularitate a lui Roomster, cu scaune care se pot ajusta individual sau chiar scoate independent unul de celalalt.

De altfel, asemanarea cu Roomster nu se opreste aici, partea frontala a lui Yeti avand multe elemente de design imprumutate de la acest model. In partea din spate, designul angular este insa original, individualizand Yeti in cadrul gamei Škoda.

Motoare eficiente si ecologice
Producatorul ceh subliniaza faptul ca Yeti va fi un off-roader autentic, cu capacitati de trecere foarte bune pentru aceasta clasa. Motorizarile sunt asigurate de doua unitati pe benzina, ambele turbo (1.2 TSI si 1.8 TSI) si de trei versiuni ale dieselului common rail de 2.0 litri de la VW (110 CP, 140 CP, respectiv 170 CP).

In afara motorizarilor de baza diesel si benzina, toate celelalte motorizari vor fi oferite exclusiv impreuna cu transmisia integrala. Dieselul de 110 CP va putea fi comandat cu tractiune fata sau optional cu tractiune integrala; in schimb, motorul pe benzina de 1,2 litri si 105 CP nu va fi disponibil decat cu tractiune fata.
 

Adaugă un comentariu