Şoferii care depăşesc pe linia continuă ar putea să nu mai primească nicio sancţiune

Linia continuă ar putea să nu mai fie un impediment pentru niciun șofer teribilist. Astfel, un deputat a depus un poiect de lege prin care şoferii care depăşesc pe linia continuă să nu mai primească nicio sancţiune.

Deputatul PSD Mihai Weber a depus la Senat un proiect pentru modificarea Codului Rutier. Acesta vrea să-i scutească de la sancțiuni pe cei ce depășesc pe linia coninuă dar îndeplinesc câteva condiții: vizibilitatea asupra drumului să fie de cel puţin de 20 de metri, iar lăţimea drumului să fie de minimum şapte metri.

Incredibil! Cum se fură la pompele din România când angajatul benzinăriei îi spune șoferului: Pot să vă ajut?’

Mai puțini bani pentru Programul Rabla în 2018

„Prin manevra de depăşire se poate încălca marcajul continuu, simplu sau dublu, care desparte sensurile de mers, pentru depăşirea obstacolelor de orice natură, oprite, staţionate sau care se deplasează cu viteză foarte mică, doar dacă vizibilitatea asupra drumului este mai mare de 20 de metri, iar lăţimea drumului este de cel puţin 7 metri, prevede unicul articol al proiectului de lege.

Când va intra în vigoare NOUA TAXĂ! Într-un fel sau altul, TOȚI O VOM PLĂTI!

Ce a văzut un fermier pe terenul său în urma unei plimbări cu mașina. Nu mi-a venit să cred!’

„Conducătorul este sancţionat nediferenţiat pentru încălcarea marcajului continuu, fără a fi luate în considerare motivele care au determinat acţiunea. Mai mult, cadrul normativ în vigoare nu îndepărtează natura perturbatoare a obstacolului, ci îngreunează fluiditatea traficului rutier, se arată în expunerea de motive.

    Dan says:

    Vizibilitate 20 de metri ? Sunteti nebuni ?

    Sorin says:

    Propun o corectie, vizibilitatea sa fie de 20 centimetri !
    Si neaparat soferul sa poarte ochelari !!!

Adaugă un comentariu