Studiu – Șoferii de Audi înjură cel mai mult

Soferii care conduc mașini produse de Audi înjură foarte mult la volan. Cel pițin acesta este rezultatul unui sondaj realizat de YouGov pentru website-ul mobile.de.

Aproximativ un sfert (24,5%) dintre șoferii care conduc un model Audi au răspuns că înjură și fac gesturi obscene cel mai mult atunci când sunt la volan. Pe locul doi al acestui clasament se situează șoferii care conduc un model Volkswagen.

Citește și: Bărbații sunt mai agresivi în trafic, le place riscul și nu ezită să șicaneze

24,4% dintre respondenți au spus că înjură atunci când sunt la volan. Șoferii de Ford sunt, pe de altă parte, semnificativ mai calmi: doar 15,9% dintre aceștia înjură sau gesticulează atunci când sunt la volan.

Citește și: Agresivitatea la volan, una dintre cauzele accidentelor rutiere

Potrivit unui alt studiu, realizat de compania CosmosDirekt, înjuratul la volan, chiar și ocazional, este un fenomen de masă: cel puțin 96% dintre șoferi au recunoscut că au un limbaj colorat atunci când șofează. Potrivit aceluiași studiu, 25% dintre șoferii chestionați gesticulează agresiv în momentul în care sunt enervați în trafic de alți șoferi. Dintre aceștia, 14% ridică degetul din mijloc pentru a-și manifesta trăirile.

Foto | 123rf

Adaugă un comentariu

Articole similare