Supercar off-road: un producător se gândește deja la asta

Nu este prima dată când auzim de așa ceva și, cel mai probabil, nici ultima. Însă un producător chiar se gândește să construiască ceva similar.

Citește și:

Lamborghini Gallardo pentru… off-road? Exemplar unic scos la vânzare

Dacia Duster, așa cum n-ai mai văzut-o: pregătită pentru off-road extrem

Off-road fără compromisuri: BMW Seria 7 de urcat în vârf de munte! (VIDEO)

Ford F-150 Raptor primește tempomat pentru Off-Road

James Glickenhaus este genul de om căruia îi place să-și construiască propriile mașini. A început în forță, în 2005, cu un model bazat pe Ferrari Enzo și redesenat de către Pininfarina după schițele originalului Ferrari 330 P3/4 din ’60.

Între timp, a lucrat și la alte proiecte, precum mașina de curse — inspirată de conceptul Alfa Romeo BAT din anii ’50 — cu care va participa în sezonul următor al Campionatului Mondial de Anduranță WEC. A și participat, de altfel, în competiții precum Nurburgring 24h sau Baja 1000 modele create și/sau îmbunătățite de el.

Iar acum (se) întreabă dacă un supercar offroad ar fi o idee bună. Într-o postare făcută pe Facebook, Scuderia Cameron Glickenhaus scrie: „Asta ar fi o metodă de a aduce SCG la mai multă lume, printr-un kit accesibil ca preț, pe care să-l asambleze fiecare. Ar fi un vehicul simplu, MULT mai apropiat de un buggy decât de un 004 (n. red.: cel mai recent supercar de competiție de la SCG). […] Mi-ar plăcea să construiesc așa ceva mai mult decât un kit de Cobra. Păreri?’

Vehiculul nu ar fi omologat pentru drumurile publice, ci este propus ca alergător în competiții de buggy-uri. Cel puțin nu deocamdată, cine știe.

Adaugă un comentariu