Ford F-150 Raptor primește tempomat pentru Off-Road

În încercarea de a face condusul în off-road din ce în ce mai distractiv, Ovalul Albastru îți permite acum să conduci mai relaxat cu ajutorul tehnologiei noi numite Trail Control – un sistem de cruise control pentru off-road.

Acest sistem ajută la menținerea unei viteze constante pe porțiunile de drum accidentat reglând automat accelerația și frâna camionetei.

Citește și:

Ți-ai pierdut permisul? Iată ce poti face pentru a-l recupera în cel mai scurt timp!

Jaguar Land Rover oferă o unitate multimedia pentru autoturismele clasice

Mercedes Vision Urbanetic: cum arată taxiul autonom al viitorului

Ministrul Mediului oferă noi detalii despre noua taxă auto

Primul marș al mașinilor eco din România

Aston Martin Rapide E se pregătește de debut!

 

Acest sistem este valabil pe toate variantele 4×4 ale lui Ford F-150 și funcționează la viteze cuprinse între 1 și 32 km/h. Sistemul lucrează prin direcționarea cuplului motor la roata cu cea mai bună aderență și frânează atunci când este necesar pentru a stabiliza mașina. De asemenea, poate scoate F-150-ul Raptor din nisip dacă a rămas blocat.

Noul model 2019 Ford F-150 Raptor va sosi în showroom-uri undeva la sfârșitul acestui an și va avea opțiunea de a fi configurat cu amortizoare adaptive, care folosesc senzori din suspensie pentru a monitoriza ce se întamplă cu Raptor-ul pe teren accidentat. Sistemul poate identifica și dacă mașina se află în aer și va proceda în așa fel încât să ofere o aterizare mai lină. În limita legilor fizicii, desigur!

Puterea vine de la un motor V6 EcoBoost de 3.5 litri care produce 455 CP. Cutia de viteze are 10 rapoarte și are diverse moduri de condus. Camioneta are acum scaune încalzite, răcite și reglabile electric, precum și amortizoare Fox cu diametru mărit.

Americanii de la Ford promit că sistemul Trail Control va fi disponibil și pe noul Ford Ranger, care va începe să fie comercializat în prima parte a anului 2019.

Adaugă un comentariu