Aston Martin Rapide E se pregătește de debut!

Aston Martin a anunțat noi detalii despre Rapide E – varianta electrică a berlinei produse de aceștia.

Englezii vorbesc despre o putere totală de peste 610 CP și  de o viteză maximă de 250 km/h. Cuplul maxim ar fi de 950 Nm, ceea ce îl face cel mai performant model din întreaga gamă Rapide.

Citește și:

Programul Rabla primește o suplimentare de buget

Toyota va rechema în service un milion de mașini

Mercedes Vision Urbanetic: cum arată taxiul autonom al viitorului

Ministrul Mediului oferă noi detalii despre noua taxă auto

BMW X2 M35i aduce cel mai puternic motor cu patru cilindri în linie al mărcii

Simone Tempestini este campion CNRD 2018

 

Aston Martin Rapide E va fi un model relativ rar, deoarece vor fi produse doar 155 de exemplare. Sistemul de acumulatori va opera la 800V și va avea o capacitate de 65kWh. Bateria va fi montată în locul motorului V12 de 6.0 litri care pune în mișcare versiunea standard a modelului. De asemenea, bateria va lua locul cutiei de viteze și a rezervorului.

Cele două motoare electrice ale lui Aston Martin Rapide E sunt montate în partea din spate și produc o putere de 610 CP. Cuplul motor se ridică la 950 Nm. Este de așteptat ca sprintul 0-100 km/h să se realizeze în mai puțin de 4 secunde, iar timpul pentru repriza 80-120 km/h să fie de doar 1.5 secunde. Autonomia ajunge la 200 km în regimul noilor teste WLTP.

Noul Aston Martin Rapide E este compatibil atât cu sistemele de încarcare rapidă de 50 kW cât și cu cele de 100kW (CCS). Producătorii susțin că Rapide E va livra aceleași performanțe indiferent de stadiul de încărcare al bateriilor. Mașina este capabilă să parcurgă un întreg tur al Nurburgring Nordschleife fără a avea scăderi de putere și fără a intra în protecție.

Pentru realizarea acestui autoturism electric, Aston Martin a colaborat cu Williams Advanced Engineering. Principalul scop al acestui proiect a fost de a realiza o răcire cât mai bună a bateriei și a motoarelor, dar în același timp, de a menține performanța ridicată. Greutatea lui Rapide E a fost controlată cu ajutorul folosirii unor aliaje speciale, dar și a fibrei de carbon.

Designul mașinii a fost optimizat din punct de vedere al aerodinamicii, partea inferioară a vehiculului fiind acum complet plană. A fost conceput un nou model de jante, care vor fi încălțate cu anvelope speciale Pirelli P Zero. Acestea au o rezistență scazută la înaintare și oferă un zgomot redus la rulare.

'Fiind primul nostru autoturism 100% electric, Rapide E ne va ajuta să înțelegem mai bine caracterul și performantele ridicate ale vehiculelor electrice pe care le vom lansa în viitor' a declarat Andy Palmer, director general Aston Martin. 'Rapide E reprezintă un prim pas critic pentru relansarea lui Lagonda ca fiind prima marcă producătoare de mașini de lux cu emisii zero'.

Aston Martin Rapide E se va produce la noua uzină din St. Athan, Regatul Unit. Primele exemplare pentru clienți vor fi livrate la sfârșitul anului 2019.

Adaugă un comentariu