Primul marș al mașinilor eco din România

Sâmbătă, 8 Septembrie 2018, a avut loc primul marș al mașinilor eco din România.

Peste 20 de autovehicule au participat la acest eveniment și au fost dintre cele mai diverse. Modelele cel mai bine reprezentate au fost BMW i3, Nissan Leaf, Renault Zoe și Renault Twizy.

 

Citește și:

Programul Rabla primește o suplimentare de buget

Toyota va rechema în service un milion de mașini

Mercedes Vision Urbanetic: cum arată taxiul autonom al viitorului

Ministrul Mediului oferă noi detalii despre noua taxă auto

BMW X2 M35i aduce cel mai puternic motor cu patru cilindri în linie al mărcii

Simone Tempestini este campion CNRD 2018

 

Întâlnirea a avut loc la Sala Polivalentă din București, de unde mașinile eco s-au deplasat pe marile artere ale orașului. Traseul a fost următorul: Bulevardul Unirii – Magheru – Aviatorilor – Arcul de Triumf – Kiseleff și înapoi la Sala Polivalentă. Printre participanții celebri ai acestui eveniment s-au numărat Mihaela Buzărnescu, violonistul Alexandru Tomescu, actorul Florin Piersic Jr. și alte personalitați din business, sport, media, artă.

Mercedes-Benz și Iveco au prezentat un autobuz și un cap tractor alimentat cu gaz natural comprimat (CNG). Un asftel de autocamion are autonomie de circa 500 km, iar costurile de operare scad cu 30% fața de un autocamion diesel. Din păcate, în România există doar trei stații publice de alimentare cu CNG.

Un alt vehicul inedit prezent la eveniment este un Volkswagen Beetle din 1968 care a fost transformat în vehicul electric de către Nicolae Mocioi împreună cu colegii săi. 'Broscuța' electrică are o autonomie de 100 km și este omologată de RAR. Și comunitatea Uber a fost prezentă la eveniment, fiind delegați câțiva șoferi de Renault Zoe.

Scopul acestui marș a fost de a ajuta la o informare mai bună în rândul cetățenilor asupra  avantajelor mașinilor ecologice, dar și la încurajarea cetățenilor de a achiziționa pe viitor astfel de autoturisme, care pot contribui la un transport cu emisii scăzute de dioxid de carbon.

Evenimentul a fost organizat de Jumptosmart.ro, în parteneriat cu Ideativa Mind și Asociația Română de Relații Publice (ARRP), cu sprijinul Sălii Polivalente și face parte din campania de conștientizare, denumită 'Trafic Inteligent pentru România'. Auto Bild România este printre partenerii acestui eveniment.

Foto: Octav Drăgan

Adaugă un comentariu