O nouă țeapă din Bulgaria la înmatricularea de mașini

Mai mulți români afirmă că au luat o țeapă din Bulgaria la momentul în care și-au înmatriculat mașinile în statul vecin.

Ai mașină înmatriculată în Bulgaria? Poți dormi liniștit! Proiectul care limita înmatriculările de peste Dunăre a fost respins

În timp ce înmatricularea propriu-zisă a vehiculului a fost efectuată, victimele s-au trezit cu poliția la ușă la scurtă vreme de la realizarea tranzacției. Aparent, românii au apelat la anumiți intermediari pentru a-și înmatricula o mașină în Bulgaria, iar ei cred că intermediarii le-au folosit actele și în alte scopuri.

Polițiștii le-au făcut dosar penal cetățenilor români pentru deținere ilegală de armă și pentru contrabandă calificată. Evidențele bulgarilor, trimise polițiștilor din România, arătau faptul că românii ar fi cumpărat pistoale în țara de la Sud de Dunăre fără să le declare la vamă.

Pleci cu mașina în Bulgaria? Ai mare grijă! Furturile de autoturisme s-au înmulțit considerabil

Aparent, este posibilă achiziția unui pistol cu gaze în Bulgaria fără alte documente în afară de actele de identitate. Însă, această acțiune atrage de la sine un dosar penal în România dacă persoana care cumpără arma nu are permis de port-armă și nu o declară la vamă la intrarea în țară.

3 lucruri pe care trebuie să le știi dacă pleci cu mașina în vacanță la bulgari

Într-un interviu pentru StirileProTV.ro, reprezentanții poliției le recomandă românilor să nu își lase documentele pe mâna intermediarilor atunci când își înmatriculează un autovehicul în Bulgaria. Sfatul se aplică și la nivel general pentru alte tranzacții operate în țara vecină, dar este la fel de bun și în țara noastră.

Ai grijă unde parchezi în Bulgaria! Cât costă dacă îți ridică mașina vecinii de la sud de Dunăre?

Din fericire, în România nu poți cumpăra legal un pistol fără să ai permis de port-armă și această tranzacție nu o poți realiza doar cu buletinul. Cu atât mai mult cu actul de identitate al unei alte persoane.

Primul hypercar de la bulgari: Alieno Arcanum este 100% electric

Adaugă un comentariu