Noile modele Toyota vor trece automat în modul P (Parking), dacă șoferul uită

Toyota anunță că va implementa două noi sisteme de siguranță active pe modelele sale, începând de anul viitor. Unul dintre acestea va opri automat motorul după un timp prestabilit, iar cel de-al doilea va muta singur levierul în modul P (Parking), pentru a evita alunecarea autoturismului la vale.

Primul sistem de siguranță, intitulat „Auto Shut Off’ (Oprire automată), va intra în echiparea majorității modelelor noi comercializate de Toyota în SUA, începând din 2020. Acest mecanism oprește singur motorul autoturismului, după un anumit timp prestabilit, în cazul în care șoferul uită să facă acest lucru.

De asemenea, potrivit reprezentanților companiei, șoferul va primi pe smartphone alerte cu privire la faptul că a uitat motorul pornit.

 

Citește și:

SUPER licitaţie ANAF: Audi A6 Quattro şi Volkswagen Passat la preţuri de Logan second

Poliţiştii la VÂNĂTOARE! Se dau AMENZI de 5800 lei după verificarea TALOANELOR

Un șofer care GONEA cu 180 km/h cu un Logan a făcut PRĂPĂD pe autostradă! Resturile de mașini se întind pe…

COD RUTIER 2019. Motive de bucurie pentru ŞOFERI! Iată noua LEGE

IAR se modifică REGULILE pentru obținerea ITP! Toți ȘOFERII trebuie să știe ASTA

 

A doua funcție se numește „Automatic Park’ (Parcare automată) și va fi aplicată modelelor din 2020 care au frână de parcare operată electric. Dacă șoferul coboară din mașină când aceasta se află în modul N (Neutral), sistemul va remedia situația în locul lui: va muta levierul în modul P (Parking).

Dacă Jeep Grand Cherokee 2015 al lui Anton Yelchin ar fi fost dotat cu această funcție, probabil că tânărul actor nu și-ar fi pierdut viața la o vârstă așa fragedă. Reamintim faptul că ruso-americanul, cunoscut pentru rolul lui Chekov din noile filme „Star Trek’, a fost strivit de propriul Jeep în curtea locuinței sale.

Din cauza modului de acționare a schimbătorului de viteze specific lui Jeep Grand Cherokee 2015, Yelchin credea că lăsase autoturismul în poziția P (Parking), când – de fapt – acesta era în N (Neutral). Mașina a alunecat la vale înspre actor, lipindu-l de un zid de cărămidă și strivindu-l.

Adaugă un comentariu