Cadoul pe care îl face Toyota celorlalți producători auto, în numele siguranței

Toyota vrea să contribuie la sporirea siguranței în mașinile moderne, așa că oferă gratuit o tehnologie pe care a dezvoltat-o în ultimele decenii.

Citește și:

Ti-a expirat permisul? Iată actele necesare și procedura completă

VIDEO: Doi șmecheri cu Porsche vor să-i aplice o corecție unui biciclist, dar ajung să regrete amarnic

Pentru a studia mai bine efectele pe care le resimte un pasager în cazul unui impact într-un automobil, Toyota a dezvoltat un simulator virtual de accidente. Mai precis, a dezvoltat un manechin virtual care imită mai în detaliu corpul uman decât o fac cele fizice. Toyota Human Model for Safety (THUMS) vine în multe versiuni, pentru a putea afla mai precis efectele unui impact asupra oamenilor de sexe, vârste sau mase corporale diferite.

Acum, Toyota a anunțat că, începând cu 1 ianuarie 2021, va pune la dispoziție simulatorul oricărui producător auto care vrea să facă propriile studii și simulări.

„Aplicația a devenit indispensabilă pentru eforturile Toyota de a dezvolta tehnologii și modele sigure. Am decis ca software-ul să devină gratuit pentru ca mai mulți constructori să îl folosească pentru a îmbunătăți siguranța în industria auto. Asta ar trebui să contribuie la reducerea accidentelor din trafic și a accidentelor fatale’, explică oficialii Toyota.

Adaugă un comentariu