Ultimul Bugatti Veyron va fi prezentat la Geneva

Deținătorul recordului pentru cea mai rapidă mașină de producție din lume, Bugatti Veyron, a ajuns la final de carieră. Surse din interiorul companiei dat de înțeles că exemplarul cu numărul 450 va fi dezvelit în cadrul Salonului Auto de la Geneva din acest an, marcând încheierea producției pentru uluitorul hipercar francez.

bugatti-grand-sport-vitesse-jean-bugatti-frankfurt-2013-5-1

Lansat în 2005, Bugatti Veyron a fost produs în două versiuni de caroserie – coupe și cabrio – fiecare dintre acestea fiind programate într-o serie de 300 și, respectiv, 150 de exemplare. În urmă cu șase săptămâni, compania din Molsheim a anunțat că va mai primi comenzi pentru numai șase exemplare, și sunt șanse mari ca acestea să fie deja rezervate în acest moment. Ultimul exemplar al seriei va fi cel mai probabil un model Grand Sport Vitese, al cărei motor W16 de 8,0 litri, supraalimentat cu patru turbine este capabil să dezvolte nu mai puțin de 1200 CP.

bugatti-grand-sport-vitesse-jean-bugatti-frankfurt-2013-2-1

Posibil succesor hibrid pentru Bugatti Veyron

După ce a fost un etalon al performanțelor în ultimul deceniu, Bugatti va continua în același trend și după pensionarea lui Veyron. Astfel, succesorul acestuia se pare că va folosi un sistem de propulsie hibrid care va totaliza peste 1500 CP, care îi va permite să atingă o viteză maximă de peste 450 km/h. Primul prototip este programat să vadă lumina reflectoarelor în 2016.

Află mai multe despre succesorul lui Bugatti Veyron

Vezi aici toate premierele programate pentru Salonul Auto de la Geneva 2015

Adaugă un comentariu