Imagini greu de digerat: Un BMW i8 a fost scufundat în apă după ce a luat foc

Un BMW i8 a început să fumege în interiorul unei reprezentanțe din Olanda. Angajații împreună cu pompierii au reacționat rapid pentru a preveni un dezastru.

Autoturismele electrice și hibride oferă o serie de avantaje greu de contestat. Cele hibride cu tehnologie plug-in oferă toate avantajele unei mașini electrice combinate cu toate avantajele utilizării unei mașini cu sistem de propulsie standard. Odată cu noile tehnologii, există și noi riscuri, cum ar fi cel de incendiu provocat de o problemă la acumulatorii Litiu-Ion ai sistemului hibrid. Așa a fost și cazul acestui BMW i8.

Totul a început când un angajat al reprezentanței din Tilburg a observat că autoturismul hibrid a început să scoată fum. Acesta nu a stat prea mult pe gânduri și a condus mașina într-un spațiu deschis, timp în care vizitatorii showroomului au sunat la 112.

Citește și:

Programul Rabla 2019 a început oficial. Care sunt condițiile?

Martorii de bord – Peste 50 de semne explicate

Ce înseamnă TIR, Peco, Smart sau ARO – explicația abrevierilor

Poți fi arestat pentru că ai condus beat, chiar dacă nu pornești motorul

Gabi Tamaș, prins conducând cu 205 km/h, băut și fără permis valabil

Amenzi mai mici pentru șoferi! Proiectul a fost adoptat tacit

 

Problema este că incendiile începute la vehiculele electrice sau hibride sunt foarte greu de stins. Acumulatorii acestora ard timp o perioadă lungă de timp, din cauza construcției acestora. De exemplu, Tesla susține că un acumulator poate fi stins cu aproximativ 12.000 de litri de apă.

Autoritățile olandeze sunt pregătite pentru a interveni în astfel de situații. Aceștia au scufundat mașina într-un bazin cu apă timp de 24 de ore. Imediat cum aceasta a fost introdusă în apă, compușii chimici au început să acționeze cu apa și astfel s-a creat spuma din imagini.

BMW i8 dispune de un acumulator de 11,6 kWh, iar puterea motorului electric este de 142 CP. Autonomia în modul 100% electric ajunge la 28 de kilometri.

Sursa: Facebook/Brandweer Midden- en West-Brabant

Adaugă un comentariu