Un concept care prefigureaza directia viitoarelor SUV-uri VW

Studiul T-ROC, prezentat de VW la Geneva, marcheaza o schimbare in strategia de SUV-uri VW, dar ar putea prefigura si un viitor SUV-Coupe cu trei portiere, pozitionat in gama Tiguan sau sub aceasta.

T-ROC este realizat pe platforma MQB si are o lungime de 4,18 metri, latimea de 1,83 metri si inaltimea de numai 1,50 metri, proportii dinamice care subliniaza caracterul sau atletic.Pentru a sustine in plan mecanic aceasta imagine, sub capota lucreaza un motor TDI de 2,0 litri, care dezvolta 184 CP si asigura un consum mediu de numai 4,9 l/100 km. Acesta pune puterea la sol prin intermediul unei cutii de viteze DSG cu 7 trepte si al sistemului de tractiune integrala permanenta 4Motion, de tip Haldex. Acesta ofera trei moduri de rulare – Street, Off-Road si Snow, care pot fi selectate prin intermediul inelului de pe selectorul cutiei de viteze.

Daca faruri cu LED si camere video am mai vazut, VW propune un acoperis din doua bucati, care pot fi scoase si stocate in portbagaj, o facilitate dificil de implementat la un model de serie. In interior impresioneaza cockpitul virtual, in stilul lui Audi A3, cu panoul de instrumente inlocuit de un ecran de inalta rezolutie si comenzile de pe consola centrala preluate de ecranul tactil al unei tablete. Aceasta poate fi extrasa din bord si folosita separat.

Adaugă un comentariu