Volkswagen confirmă investiția în Turcia: va deschide o uzină multibrand

Concernul german a înființat o subsidiară în vestul Turciei, o investiție care însumează 164 de milioane de dolari.

Citește și: 

Conducerea Volkswagen a fost pusă sub acuzare de procurorii germani pentru manipularea bursei în privinţa scandalului emisiilor

Volkswagen prezintă o nouă inovație tehnică: reduce cu 80% emisiile motoarelor diesel

La începutul anului 2019, Volkswagen anunța planuri de extindere a liniei de producție în Europa de Est, iar pe lista scurtă a țărilor făcea parte și România – alături de Bulgaria, Serbia și Turcia. La începutul verii, Bulgaria părea să fie câștigătoare, însă nemții au ales, se pare, Turcia în cele din urmă.

Subsidiara Volkswagen Turkey Automotive Industry and Trade Inc din provincia Manisa va proiecta, produce și asambla automobile și camioane. Un sfert din investiția inițială de 164,2 milioane de dolari a fost deja plătită de către compania-mamă, restul urmând să fie achitat în următorii doi ani, scrie Economica.net

Portofoliul grupului Volkswagen este constituit în acest moment din 12 mărci, printre care și MAN și Scania. Totodată, Volkswagen AG a bătut palma cu Ford Motor Company pentru un parteneriat care are ca scop principal reducerea costului de dezvoltare în segmentul autoutilitarelor. Astfel, anumite modele autovehicule vor fi construite pe platformă comună. Ford deja deține o linie de producție în Turcia, la Otosan, unde asamblează autoutilitare.

Unul dintre motivele pentru care țara noastră a fost exclusă din lista de opțiuni este, probabil, lipsa infrastructurii rutiere – mai precis a autostrăzilor. Din păcate, această lacună pare să nu se rezolve prea curând, întrucât autostrada A1 care ne leagă cu Vestul are în mod constant probleme. Unul dintre marii investitori auto în România, Ford, face constant presiuni pentru ameliorarea situației dezamăgitoare în care se află infrastructura în țara noastră, însă lucrurile nu se mișcă pe cât de repede au promis autoritățile.

Adaugă un comentariu