România a ratat o investiție de 1,4 miliarde de Euro din partea Volkswagen

România fusese anunțată drept un candidat serios pentru deschiderea unei noi fabrici Volkswagen în Europa de Est, în care constructorul din Wolfsburg intenționează să investească 1,4 miliarde de Euro. Totuși, presa germană scrie că țara noastră a ieșit din ecuație.

În noiembrie 2018, publicația germană Automobilwoche scria că Herbert Diess, directorul executiv al Volkswagen AG, intenționează să construiască o nouă uzină în Europa de Est. Țările pe care le lua în calcul erau România, Bulgaria și Turcia, dar – potrivit agenției de presă DPA – România a ieșit din cursă.

Noua uzină Volkswagen în Europa de Est – Bulgaria, marea favorită

Astfel, fabrica urmează să fie amplasată ori în Turcia, ori în Bulgaria. Deși conducerea Volkswagen nu a anunțat oficial țara pentru care va opta, o vizită recentă în Bulgaria a Președintelui Germaniei pare să sugereze că vecinii noștri de la Sud de Dunăre sunt „marii câștigători’.

Frank-Walter Steinmeier a vizitat la începutul lunii aprilie Sofia și Plovdiv, orașe în care ar putea fi înălțată viitoarea uzină Volkswagen.

Cu o zi înaintea sosirii Președintelui Germaniei, pe 3 aprilie, o delegație Volkswagen a inspectat în Sofia o grădiniță cu predare în limba germană, scriu jurnaliștii de la Handelsblatt.

 

Citește și:

Uite de ce a renunțat la o colecție de Lamborghini

Rabla 2019 – Când începe programul și care este prima de casare?

Românii optează tot mai rar pentru mașini second-hand

Designerul lui Bugatti Veyron va proiecta mașini pentru Rolls-Royce

Modelele Dacia comercializate în România primesc ediția limitată Techroad

7 din 10 șoferi regretă că au cumpărat o mașină electrică

Primul cuplu căsătorit care câștigă un rally raid la Cupa Mondială

 

Noua uzină din Europa de Est urmează să-și deschidă porțile în anul 2022, după o investiție de aproximativ 1,4 miliarde de Euro. Cei 5.000 de angajați vor conlucra la fabricarea SUV-urilor Skoda Karoq și Seat Ateca. În momentul de față, cele două modele sunt produse în Cehia, la Kvasinky.

Dintr-o altă fabrică Volkswagen, situată în Emden (Germania), a ieșit recent de pe linia de asamblare unitatea VW Passat cu numărul 30 de milioane. Astfel, Passat a devenit oficial cel mai bine vândută mașină de clasă medie din toate timpurile.

 

Sursa foto: 123RF.com

Adaugă un comentariu