30 de milioane de unități produse – Aceasta este cea mai de succes mașină de clasă medie din istorie

Moment istoric pentru Volkswagen: pe 3 aprilie 2019, constructorul german a produs Passat-ul cu numărul 30.000.000! Astfel, potrivit reprezentanților companiei, Volkswagen Passat a devenit cea mai de succes mașină de clasă medie din istorie.

Miercuri, 3 aprilie, uzina din Emden (Germania) a produs unitatea Volkswagen Passat cu numărul 30.000.000. Mai precis, este vorba despre un Passat GTE argintiu, un hibrid plug-in dotat cu motor electric de 85 kW (115 CP) și motor pe benzină TSI de 1,4 l. Bateria de 13 kWh înmagazinează cu 30% mai multă energie decât generația anterioară a modelului.

Cu ocazia atingerii pragului de 30 de milioane de unități VW Passat produse de-a lungul timpului, oficialii Volkswagen au anunțat că aceasta a devenit cel mai bine vândută mașină de clasă medie din istorie. Totuși, cel mai de succes model al mărcii rămâne Golf.

Volkswagen Passat a împlinit 46 de ani

 

Citește și:

VIDEO – Polițist român, filmat în timp ce conduce cu piciorul

Mărturisirile lui James May – De ce a fost tentat să-l ucidă pe Jeremy Clarkson

Cum arată Ford Puma, al doilea SUV produs la Craiova?

Șofer de „WOLZVAGIN, invitat la Poliția Locală printr-un mesaj jenant

Țara în care 7 din 10 șoferi regretă că și-au cumpărat o mașină electrică

Claudiu Manda a rămas fără permis – Senatorul PSD circula cu 125 km/h în localitate

 

Passat este una dintre cele mai importante și cele mai de succes mașini ale Volkswagen – de la lansarea ei, în urmă cu 46 de ani, 30 de milioane de clienți au avut încredere în acest vehicul Volkswagen‘, a spus Ralf Brandstatter, director general administrativ al constructorului. „Noi, cei de la Volkswagen, suntem mândri de acest model de succes, care este în continuare modelul de referință al clasei sale‘.

Primul Volkswagen Passat a văzut lumina zilei în mai 1973, la uzina din Wolfsburg. În prezent, modelul este produs în 10 fabrici, amplasate pe trei continente, și este comercializat în peste 100 de țări.

Oricât de popular ar fi brandul Volkswagen în lume, unii tot nu au învățat cum se scrie corect numele mărcii. Recent, un polițist român a invitat (în scris) la secție un șofer parcat neregulamentar, completând rubrica „marca autoturismului’ cu denumirea WOLZVAGIN.

 

Sursa foto: captură ecran YouTube/Volkswagen News

Adaugă un comentariu