Volvo plănuiește moartea cheii fizice. O vor înlocui cu o aplicație de mobil

În urmă cu câțiva ani, producătorii auto au început să treacă la un nou tip de cheie. Dar lucrurile se dovedesc de domeniul trecutului, întrucât viitorul cheilor fizice este amenințat de tehnologia în continuă dezvoltare. Astfel, Volvo plănuiește moartea cheii fizice prin înlocuirea acesteia cu o aplicație pentru telefonul mobil.

Acest gadget a acaparat lumea modernă și sunt din ce în ce mai puțini oameni care nu renunță nici măcar pentru câteva minute la telefonul mobil.

volvo cheie auto digitala

Astfel, Volvo va demara un proiect în parteneriat cu compania de car sharing Sunfleet din Goteborg. Proiectul presupune lansarea unei aplicații care să permită șoferilor să utilizeze telefonul mobil în locul cheii fizice.

Iar planurile nu se opresc aici. Posesorul unei astfel de chei digitale va putea transmite codul de acces către persoanele dragi, iar astfel se elimină acele întâlniri prin care tu îi pasezi cheia nevestei sau copilului. Mai mult, clienții care vor închiria o mașina vor scăpa de problema ridicării și predării cheii fizice.

Iată cum va funcționa sistemul gândit de Volvo

Adaugă un comentariu