Volvo XC90 are acum și o versiune autonomă. Sistemul este dezvoltat de Uber

Mulțumită acordului semnat în 2016, Uber și Volvo Cars au dezvoltat împreună prototipul unei mașini autonome, care ar putea pune bazele unor viitoare servicii de ridesharing și ride-hailing autonome. SUV-ul Volvo XC90 este modelul care a trecut prin upgrade, fiind echipat cu un sistem tehnologic dezvoltat de Uber.

Volvo Cars și Uber au prezentat ieri, 12 iunie, prototipul unui autoturism capabil să se conducă singur. Practci, este vorba despre un Volvo XC90 dotat cu un sistem de deplasare autonomă semnat de Uber.

Printr-un comunicat de presă, constructorul suedez anunță că aceasta este „prima mașină de producție care, dotată cu sistemul de deplasare autonomă al Uber, este capabilă să circule fără intervenția șoferului‘.

 

Citește și:

SUPER licitaţie ANAF: Audi A6 Quattro şi Volkswagen Passat la preţuri de Logan second

Poliţiştii la VÂNĂTOARE! Se dau AMENZI de 5800 lei după verificarea TALOANELOR

Un șofer care GONEA cu 180 km/h cu un Logan a făcut PRĂPĂD pe autostradă! Resturile de mașini se întind pe…

COD RUTIER 2019. Motive de bucurie pentru ŞOFERI! Iată noua LEGE

IAR se modifică REGULILE pentru obținerea ITP! Toți ȘOFERII trebuie să știe ASTA

 

Printre noutățile integrate în acest Volvo XC90 se numără sisteme de back-up pentru funcțiile de frânare și direcție, dar și back-up al bateriei. Aceste mecanisme sunt concepute astfel încât să oprească imediat mașina, în cazul defectării vreunuia dintre sistemele primare.

SUV-ul autonom dispune și de numeroși senzori care asigură deplasarea vehiculului în siguranță în mediul urban, însă producătorul auto nu a oferit detalii cu privire la funcțiile lor concrete.

Volvo XC90 autonom, viitorul ridesharing-ului?

Acest prototip este văzut de cele două companii drept un pionier al ridesharing-ului autonom. Pe viitor, Uber intenționează să își conecteze sistemul autonom la platforma Volvo, pentru a alcătui o flotă auto capabilă să circule fără sprijin și fără supraveghere din partea operatorilor umani.

De asemenea, aceste tehnologii vor fi introduse pe noua generație de modele Volvo, construite pe arhitectura SPA2. Constructorul suedez intenționează să lanseze pe piață astfel de mașini autonome în prima parte a anilor 2020. Ele se vor putea deplasa singure, nesupravegheate, în zone clar delimitate precum autostrăzi sau șosele de centură.

Volvo Cars este cunoscută pentru dedicarea față de siguranță, care reprezintă fundamentul celui mai nou vehicul cu conducere autonomă. Împreună cu tehnologia noastră de conducere autonomă, acest vehicul va fi un ingredient-cheie în gama de produse autonome a Uber‘, a declarat Eric Meyhofer, CEO al Uber Advanced Technologies Group.

Conducerea Volvo Cars estimează că, până în anul 2025, o treime din vânzări vor fi mașini complet autonome.

Adaugă un comentariu