VW Arteon facelift primește versiuni plug-in hybrid, Shooting Brake

Odată cu micile modificări estetice suferite cu ocazia acestui facelfit, Volkswagen Arteon se mândrește cu câteva noutăți tehnice și tehnologice.

Citește și:

Ti-a expirat permisul? Iată actele necesare și procedura completă

VIDEO: Doi șmecheri cu Porsche vor să-i aplice o corecție unui biciclist, dar ajung să regrete amarnic

Volkswagen a prezentat primele imagini și informații cu Arteon facelift, care a primit acum, pe lângă versiunea fastback, și o caroserie break (denumită Shooting Brake).

Din punct de vedere al dimensiunilor, cele două caroserii sunt aproape identice: 4.866 mm lungime, ampatament de 2.840 mm și 1.871 mm lățime. Doar înălțimea diferă ușor: Shooting Brake are 1.447 mm înălțime, în timp ce Fastback are 1.428 mm. Și la capitolul spațiu de depozitare cele două modele sunt aproape similare: Arteon Shooting Brake are 565 de litri, cu 2 litri mai mult decât Fastback.

Și la interior Arteon facelift primește câteva modificări estetice: planșa de bord este redesenată pe alocuri, iar tapițeria este nouă. Volanul dispune de comenzi tactile, iar în spatele său se află instrumentarul de bord Digital Cockpit Pro, cu diagonală de 10,25 inci.

Ecranul tactil de pe consola centrală, care joacă rol de interfață pentru sistemul de infotainment MIB3 are, în funcție de echipare, dimensiuni de 8 sau 9,2 inci. Sistemul MIB3 vine acum cu compatibilitate wireless Apple CarPlay și Google Android și se laudă cu noi funcții de siguranță și confort, dintre care amintim Travel Assist, Active Lighting System, Adaptive Cruise Control, Adaptive Chassis Control.

Gama de motorizări pentru VW Arteon facelift este constituită din motoare cu patru cilindri în linie, de 2,0 litri. Ofertele diesel au la bază motorul TDI, cu 150 CP și 200 CP; unitatea mai puternică poate fi comandată cu tracțiune integrală. Benzinarele sunt reprezentate de unitatea TSI de 2,0 litri, oferită cu 190 CP, 280 CP și 320 CP (Arteon R); motorizarea entry-level este oferită doar cu tracțiune față. Indiferent de motorizarea aleasă, Arteon este pus în mișcare de transmisia DSG cu șapte trepte.

O noutate absolută în gamă este și versiunea plug-in hybrid, formată dintr-un TSI cu 156 CP și un motor electric cu 115 CP. Puterea totală a sistemului este de 218 CP.

Adaugă un comentariu