Broscuța electrică: VW prezintă oficial un pachet de conversie electrică

Clasicul VW Beetle va intra în rândul mașinilor electrice, fără ca nemții să lanseze vreo nouă versiune de sine stătătoare a acestuia. Cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, Volkswagen va prezenta un pachet de conversie electrică, preluat de la noua generație e-Up!.

Posesorii de VW Beetle care își doresc să facă trecerea la un vehicul ecologic nu sunt nevoiți să renunțe la „broscuța’ lor! În schimb, potrivit oficialilor VW, aceștia îi vor putea înlocui sistemul de propulsie cu unul electric. Acesta din urmă va fi „împrumutat’ de la noua generație a modelului e-Up!.

 

Citește și:

Noul examen medical obligatoriu pentru șoferi: Nu-l treci, nu iei permisul

Poliția nu vrea să știi asta: când poate deveni nul un proces-verbal completat de Poliţia Rutieră

 

Conversia presupune înlocuirea motorului termic al lui VW Beetle cu unul electric de 60 kW (echivalentul a 82 cai-putere). Bateria va avea o capacitate de 36,7 kWh, oferind o autonomie totală de 200 km, și va putea fi alimentată inclusiv la stații de încărcare rapidă. Potrivit nemților, o oră de încărcare asigură deplasarea pe circa 150 km.

Beetle nu este singurul model din portofoliul germanilor care va putea fi supus acestei transformări eco: „Deja lucrăm la pregătirea unei platforme pentru Bus. Un e-Porsche 356 este de asemenea realizabil, în viitor’, a declarat un reprezentant al constructorului german.

 

Sursa: Volkswagen Newsroom

Adaugă un comentariu