VW ID.4 – tracțiune spate și autonomie de 500 km

Este oficial, următorul vehicul electric din gama constructorului din Wolfsburg va purta numele de VW ID.4. Noul crossover reprezintă versiunea de serie a conceptului ID. CROZZ, dar renunță la aspectul de SUV-coupé.

VW ID.4 este dezvoltat pe noua platformă Modular Electric Drive Matrix (MEB) și împrumută mai multe tehnologii de la fratele mai mic, ID.3. În stilul caracteristic gamei ID, și noul SUV electric va fi produs într-o manieră ecologică, având o amprentă neutră de carbon.

Mulțumită formei aerodinamice a caroseriei, autonomia lui ID.4 va ajunge la aproximativ 500 de kilometri în cazul echipării de top. Conform zvonurilor, acumulatorul va avea o capacitate de 83 kWh. Inițial, nemții au pregătit o versiune cu tracțiune spate, în timp ce una cu tracțiune integrală va debuta la o dată ulterioară.

Dacă este să ne luăm după specificațiile conceptului ID CROZZ, versiunea cu tracțiune spate va fi propulsată de un motor electric cu 204 CP, iar cea cu tracțiune integrală va beneficia de două motoare cu o putere totală combinată de 306 CP.

Acumulatorul va fi amplasat în podea pentru a maximiza spațiul interior, dar și pentru a păstra centrul de greutate al mașinii într-o poziție cât se poate de joasă.

Chiar dacă nu au fost publicate imagini cu interiorul, oficialii au declarat că planșa de bord a fost deja structurată. După cum era de așteptat, și aici vor prima comenzile tactile.

Designul exterior respectă liniile stabilite de ID.3, dar accentuează stilul de crossover, prin includerea unor elemente negre de-a lungul părții inferioare ale mașinii.

Noul ID.4 va debuta în cursul acestui an, iar producția acestuia se va efectua simultan în uzine din Germania, China și SUA.

Adaugă un comentariu