Volkswagen Modular Drive Matrix: noua platformă pentru vehicule electrice

Volkswagen Modular Drive Matrix a fost prezentat astăzi la Dresda (Germania) în cadrul unui eveniment dedicat.

Vorbim despre noua platformă tehnică a concernului german, cunoscută și sub numele MEB, care va fi baza pentru viitoarele modele electrice ale companiei. În întreg concernul Volkswagen vor fi construite peste 10 milioane de vehicule electrice, iar toate acestea vor fi bazate pe noua platformă tehnică Modular Drive Matrix.

Citește și:

VIDEO: Ce a pățit un șofer care a intrat cu mașina pe șina de tramvai

ANAF verifică toate mașinile second-hand aduse în țară

Un șofer a găsit soluția perfectă la problema lipsei locurilor de parcare din București

Amenda pentru lipsa rovinietei: O nouă schimbare în legislație

Noi modificări aduse Codului Rutier

Ministrul Mediului oferă noi detalii despre noua taxă auto

Două modele Duster au fost furate de la fabrică

Ți-ai pierdut permisul? Iată ce poti face pentru a-l recupera în cel mai scurt timp!

 

Compania a lansat odată cu această platformă campania Electric For All, odată cu prototipul lui Volks-WallBox, adică priza specială de încărcare a vehiculelor electrice destinată caselor și birourilor. Platforma MEB este caracterizată prin consolele scurte și prin ampatamentul și ecartamentul variabil. Aceste trăsături sunt preluate de la MQB și accentuate prin felul în care sunt proiectate vehiculele electrice.

Nemaifiind nevoie de un motor cu ardere internă, poate fi folosită o configurație diferită a podelei vehiculului și un alt aranjament al interiorului și al compartimentului motor. Acumulatorul acestor vehicule este plat și este amplasat în podea, sub compartimentul pasagerilor. Cei de la Volkswagen spun că noile lor vehicule electrice vor fi accesibile pentru milioane de oameni și că vor fi pregătite pentru sarcinile de zi cu zi.

Încă de la început, platforma MEB suportă posibilitatea montării mai multor baterii, respectiv a acumulatorilor de capacitate mai mare, precum și sistemele de încărcare rapidă. În doar 30 de minute, aceste vehicule vor putea să atingă 80% din capacitatea maximă a acumulatorului folosind un încărcător rapid.

Până la finalul anului 2022, patru mărci ale Grupului Volkswagen vor lansa 27 de modele bazate pe platforma Modular Drive Matrix. Acestea variază între vehicule de clasă compactă și modelul Bulli. Cel din urmă este primul recipient confirmat al platformei MEB și este așteptat să debuteze până în 2022.

Noile vehicule electrice de la Volkswagen vor fi construite în uzinele din Zwickau, Dresda, Wolfsburg, Braunschweig, Kassel și Salzgitter. Dintre acestea, fabricile din Wolfsburg și Dresda sunt cele mai cunoscute.

Adaugă un comentariu