Trei lucruri de care să ții cont dacă transporți animale în mașină

Animalele fac parte din viața noastră și de multe ori le luam cu noi pretutindeni. Fie că plecăm la munte sau la mare, cățelul Max sau pisica Kitty își fac mereu loc în automobil. Iată însă trei motive suficient de puternice de care să ții cont dacă iei necuvântătoarele cu tine:

1. Nu-i transporta fără cușcă

Multe dintre animale sunt prea mari pentru a intra într-o cușcă. Tocmai de aceea, transportând un astfel de animal, acesta este lăsat liber prin mașină. Patrupedul poate însă distrage atenția șoferului de la drum și într-o fracțiune de secundă se poate produce un grav accident de circulație.

2. Animalele sunt stresate în spații mici

Pentru multe dintre necuvântătoare, călătoria într-o mașină este destul de stresantă. Acestea nu trebuie lăsate deloc nesupravegheate în mașină și reacționează mai urât la căldură sau la zgomotele din interiorul automobilului. Ia-ți prietenul cu tine doar dacă nu ai altă variantă!

3. Poți să iei amendă

Transportul copiilor în vârsta de pâna la 12 ani sau al animalelor pe locurile din fata ale vehiculelor intră în clasa a IV- a amenzilor de circulație. Un șofer poate fi amendat cu 9 până la 20 de puncte de penalizare și între 975 și 2100 de lei, dacă încalcă legea.

Adaugă un comentariu