Audi, BMW și Daimler au achiziționat HERE Maps

Audi, BMW și Daimler au semnat un parteneriat pentru achiziționarea diviziei HERE Maps. Conform primelor informații, cei trei producători vor fi parteneri egali, iar prețul tranzacției a fost vehiculat la trei miliarde de dolari.

Validarea tranzacției va fi făcută de o autoritate competentă și va avea loc la începutul anului 2016. În plus, cei trei producători auto au decis să nu schimbe conducerea diviziei producătorului finlandez și nici modelul de business gândit până acum.

Pe scurt, HERE Maps va continua să ofere o platformă de navigație pentru consumatorii largi, în timp ce Audi, BMW și Daimler vor utiliza hărțile în vederea dezvoltării viitoarelor modele autonome.

HERE maps – Acum și în versiunea cu informații despre trafic în timp real

“Hărțile digitale cu o precizie înaltă reprezintă o parte esențială a conceptului mobilității viitorului. În urma acestei achiziții, vrem să asigurăm independența serviciului centralizat pentru toți constructorii, furnizorii, dar și clienții din alte domenii”, a declarat Dieter Zetsche, CEO-ul Daimler AG.

“HERE Maps va avea un rol cheie în revoluția mobilității digitale, îmbinând hărțile de înaltă precizie cu datele înregistrate de vehicule, generând astfel un transport sigur și ușor pentru toată lumea”, a completat Harald Krüger, șeful board-ului de management BMW AG.

Adaugă un comentariu