Volkswagen ar putea fi nevoit să recheme în service modelele electrice

Volkswagen nu a terminat încă de reparat toate modelele afectate de scandalul Dieselgate și ar putea avea deja încă un recall în mâini.

VIDEO: Reclamă Volkswagen interzisă! Câți oameni le-au făcut plângere

De data aceasta, rechemarea în service ar putea viza modelele electrificate ale mărcii germane. Vorbim despre aproximativ 124,000 de vehicule electrice și hibride plug-in care ar putea fi rechemate în urma unei decizii a KBA-ului, adică autoritatea federală în transporturi.

Recall masiv Volkswagen la nivel global. Ce modele sunt vizate

Aparent, Volkswagen a folosit un metal rar în bateriile acestor vehicule, iar respectivul metal este un carcinogen. Este vorba despre Cadmiu, care ar putea prezenta un pericol pentru sănătatea umană dacă nu ar fi fost izolat. De data aceasta, problema nu este la izolație, ci la sfârșitul vieții acelor vehicule, care ar putea afecta mediul înconjurător prin poluare cu cadmiu.

Citește și:

Ce se întâmplă dacă nu plătești rovinieta? Legea se schimbă de la 1 septembrie

Încă o schimbare la ITP: Ce pățesc cei prinși cu ITP-ul expirat

ANAF vinde super mașini și în August! Cât costă un supercar la ANAF?

Noi informații despre viitoarea taxa auto: Cum te afectează?

 
 
Potrivit primelor informații, încărcătoarele conțin 0,008 grame de Cadmiu și nu prezintă un risc direct pentru oameni. Rechemarea în service care ar putea fi organizată de Volkswagen încă nu a fost anunțată, dar ar putea să vizeze modelele e-Golf, e-Up!, Passat GTE și Golf GTE.

Volkswagen Passat GTE: Curentul schimbării

Germanii au facut-o din nou: un Golf GTI care consuma 1,5 l/100 km!

Suspiciunile privind necesitatea unui recall planează de câteva luni, când Volkswagen a suspendat comenzile pentru modelul Golf GTE, dar atunci situația era legată de numărul mare de comenzi primite pentru acel model, care ajunseseră să depășească previziunile cotelor de producție pentru anul curent și să ducă la liste de așteptare prea lungi. Desigur, cele două situații nu se exclud, fiind posibilă oprirea comenzilor din ambele motive.

Studiu: 5 din 10 români ar opta pentru un mijloc de mobilitate hibrid sau electric

Adaugă un comentariu