Sindicatul muncitorilor Renault vrea ca Dacia Spring să fie produsă în Franța

Un sindicat al muncitorilor Renault critică decizia Renault de a produce Dacia Spring în China și fac presiuni pentru ca aceasta să fie mutată în Franța.

Citește și:

Prima Dacia electrică, Spring, apare într-un set de imagini neoficiale

Dacia 1300 „cu dotări de limuzină’ este de vânzare. Iată cu ce se laudă

Fani Dacia, Solido vă pregătește un cadou inedit: machetă Duster la scara 1:18!

Dacia Spring, primul model electric al mărcii românești, va fi produs în China pe platforma lui K-ZE, un model de buget dedicat exclusiv pieței chinezești. Decizia Renault stârnește însă critici din partea sindicatului Force Ouvriere, al treilea cel mai important din Franța. Reprezentanții acestuia încearcă să convingă Renault să mute producția lui Spring în Franța.

„Începând din 2018, Grupul Renault și-a manifestat dorința ca Franța să devină un centru de excelență pentru mașini electrice. Force Ouvrière nu va fi mulțumită de efectele de imagine și cere celor de la Renault și Guvernului să-și respecte angajamentele. Dacia Spring trebuie asamblată în Franța’, declară oficialii Force Ouvrière, citați de AutoActu.

Aceștia motivează că, în contextul reducerii taxelor pentru producția de mașini electrice pentru următorii ani, mutarea nu ar fi păguboasă pentru producătorul francez — pe fondul creșterii costurilor de producție cauzată de forța de muncă mai scumpă.

Adaugă un comentariu