Drako Motors GTE este un nou Tesla killer. Dar nu e pentru toată lumea (VIDEO)

Rar găsești o electrică mai sprintenă decât Tesla în modul Ludicrous. Iar când găsești, așteaptă-te să nu fie la fel de accesibilă la preț.

Citește și:

Fisker Ocean este un nou rival pentru Tesla: are autonomie de 480 km

Este geamul de VW Golf IV mai rezistent decât Tesla Cybertruck? (VIDEO)

Porsche Taycan, întrecere cu Tesla Model S pe autostradă la 250 km/h (VIDEO)

Accident pe pilot automat: încă o mașină de poliție o încasează de la Tesla Model 3

Acestea sunt cele mai sigure mașini din 2019, confort Euro NCAP

Un nou start-up electric vine să provoace Tesla la duel, chiar dacă în cazul acesta lupta este oarecum nedreaptă.

Drako GTE este produsul unei echipe de tehnicieni care au materializat visul a doi antreprenori din Silicon Valley: o supersportivă electrică cu patru motoare, alimentată de o baterie de 90 kWh, care se laudă cu 1.224 de cai-putere și un cuplu motor de 2.200 de Newtoni-metru.

Producătorii nu au declarat oficial care este sprintul 0-100 km/h pentru Drako GTE, însă în modul Track superelectrica ne arată că poate să întreacă, într-un drag race, o Tesla Model S P100D. Viteza maximă declarată de producător este 331 km/h.

drako gte electric

Mai impresionant decât cifrele de putere și performanță este prețul: 1,25 milioane de dolari. În stabilirea acestei cotații exclusivitatea joacă de asemenea un rol important: doar 25 de unități Drako GTE vor fi produse.

Cu așa carte de vizită, Drako GTE și-ar găsi un rival pe măsură în forma lui Rimac, supercarul electric croat care a reușit să impresioneze până și pe Porsche. Și Tesla va putea veni cu o „revanșă’, odată ce supersportiva Roadster va deveni realitate.

Adaugă un comentariu