Noul Kia Stinger facelift, disponibil acum doar cu motorizarea cea mai puternică

Kia a prezentat primele imagini și informații cu noul Stinger, care tocmai a trecut printr-un facelift și a lăsat în urmă două motorizări.

Citește și:

Kia K5 face piruete în aer în cea mai recentă cascadorie (VIDEO)

Kia Sorento Plug-in Hybrid este și puternic, și economicos

Kia XCeed: O nouă specie

Kia țintește către premium: Sorento primește asistent de parcare autonomă

Kia Stinger facelift a fost o surpriză plăcută pentru cei în căutarea unei oferte de buget în clasa medie. Cu un design elegant, spațiu pentru până la cinci pasageri și cu valențe sportive, Kia Stinger părea că le are pe toate. De fapt, așa cum demonstrează cifrele de vânzări, avea chiar mai mult decât îi trebuie, cel puțin sub capotă.

Ofertele de motorizare de la debutul modelului (în 2017) erau constituite din trei unități: un diesel de 2,2 litri (cu 200 CP și 440 Nm), un motor pe benzină cu patru cilidri, de 2,0 litri (cu 255 CP și 353 Nm) și un V6 de 3,3 litri, cu 370 CP și 510 Nm. Cea mai mare și mai scumpă motorizare a fost totodată și cea mai populară, se pare, pentru că producătorul coreean a decis să renunțe la motoarele cu patru cilindri în linie și să păstreze doar motorul V6 — care se mândrește cu aceleași cifre de performanță. Ca și înainte de facelift, resursele motorului V6 sunt trimise către roțile din spate (sau către toate patru) printr-o cutie automată cu opt trepte. În cazul versiunii cu tracțiune integrală, sprintul 0-100 km/h este bifat în 4,9 secunde.

Pe lista de noutăți pe care le aduce Kia Stinger facelift la exterior se numără un nou design pentru jantele de 19 inci, o nouă culoare a caroseriei, în timp ce interiorul primește instrumentar de bord digital, de 7 inci, și un ecran multimedia central de 10,25 inci. La capitolul tehnologii, noul Kia Stinger este actualizat cu suita Advanced Driver Assistance Systems, constituită din Safe Exit Warning, Lane Following Assist, Rear Occupant Alert, Highway Driving Asisst și asistentul de unghi mort care proiectează imagini pe ecranul instrumentarului de bord.

Kia Stinger facelift va ajunge în dealership-uri la finalul acestui an sau, cel târziu, la începutul anului viitor.

Adaugă un comentariu